‘LEGEND’, het achtste album van John Legend, komt begin september uit. De singer-songwriter zat zelf achter de productionele knoppen samen met One Republic-zanger, songwriter en producer Ryan Tedder, die eerder werkte met o.a. Adele en Beyonce. Legend’s nieuwste project is een levenslustig en met sensualiteit en vreugde overladen album, dat muzikaal geïnspireerd is door jazz, R&B en andere genres. De 24 songs zijn opgedeeld in twee delen.

Onlangs bracht de multi-platina singer-songwriter nog een track uit met Saweetie, getiteld ’All She Wanna Do’, dat ook op he album te vinden is. Ook eerdere singles ‘Honey’ (featuring Muni Long) en ‘Dope’ (met rapper JID) staan op de tracklist.

Het is voor het eerst dat de zanger gebruik maakt van zijn iconische achternaam. Het werd wel eens tijd met twaalf Grammy’s op de schoorsteenmantel. Zoals hij het zelf toelicht: “Until this point, I’ve never used an aspect of my name as the title of an album. I had to earn that, to live up to it by delivering in the performance and the music. And this is me saying, I’m proud of who I am, I’m confident in the work I’ve done, and I’m just going to declare it.”

‘LEGEND’ is verkrijgbaar vanaf 9 september.

Deel: