Op donderdag 23 juni had De Bosuil in Weert The Ballet Bombs en Ramkot te gast. Twee bands uit het hardere segment en dat merkte je aan het publiek in de Weerter concertzaal. De avond begon met The Ballet Bombs, een trio afkomstig uit Eindhoven. The Ballet Bombs speelt Stoner/Garage Fuzz en het zal voor de liefhebber best goed te pruimen zijn geweest. Persoonlijk kan ik er weinig mee; De gruizige sound van de bas en gitaar in combinatie met ‘slordig’ gespeelde akkoorden en ritmes die minuten lang aanhouden is mij wat te eentonig en saai, maar ik begreep dat dit hoort bij deze muziek, gezien een deel van het publiek er goed op los ging.

De zang die door alle drie de bandleden verzorgd werd, is over het algemeen toch amper te verstaan. Of hier bewust voor gekozen is of dat het te wijten is aan een slecht geluid moet ik nu dan maar naar raden. The Ballet Bombs kreeg het publiek aardig aan de gang wat vooral de verdienste is van zanger/bassist Robin ‘Zwoelboy’ van Nistelrooy (voor zover ik weet is het geen familie van de nieuwe PSV-trainer Ruud van Nistelrooy) die met zijn imposante verschijning en amusante podiumoutfit het publiek net zo enthousiast krijgt als hij zelf was. Dat was dan toch wel weer een verdienste.

Met de status van het Belgische trio Ramkot waren minder mensen onbekend, maar de Bosuil was met naar schatting 100 à 150 man helaas maar matig gevuld. Van enige podiumvrees was geen enkele sprake aangezien de mannen van Ramkot al eerder dit jaar op Paaspop, Dauwpop en Pinkpop hebben gestaan. Ramkot timmert dus flink aan de weg en het was dan ook vreemd dat er maar zo weinig publiek op af is gekomen. De gebroeders Tim (gitaar) en Tom (drums) Leyman en bassist Hannes Cuyvers speelden rauwe rock die sterk deed denken aan de muziek van Queens Of The Stone Age en Ramkot’s landgenoten Triggerfinger.

De stemmen van Tim en Hannes wisselden elkaar gedurende het hele concert perfect af en in combinatie met elkaar ook uitstekend. Hoogtepunten in de show van Ramkot waren openingstrack ‘Fever’ en publiekslieveling ‘Red’. Ramkot leverde een energieke en dampende show af in de Bosuil. Deze band verdient het om ‘groot’ te worden. Iets wat ze zonder enige twijfel gaat lukken. Of je dus wel of niet bekend was met de Belgen, de mannen leverden een goee visitekaartje af en hadden er na Weert weer een aantal fans bij. Terecht!

Deel: