Het Haagse alternatieve popfenomeen Hallo Venray komt met een nieuwe happy sad song: ‘Jazz’. Het is de eerste single van een nieuw album dat wederom vol staat met instant Venray klassiekers. De plaat heet ‘Coffee and Cake’ en komt op 16 september uit. Daarna gaat “Misschien wel de beste liveband van Nederland” op tour.

“Jazz has got my sympathy instead of disapproval.”, aldus Henk Koorn. Jazz dus. “Het lied speelt zich af op de begrafenis van Louis Debij, drummer van talloze Nederlandse hits en ik heb hem vaak in de studio in levende lijve mogen meemaken.”

Henk Koorn en zijn band Hallo Venray zijn eigenlijk de Benjamin Button van de Nederlandse indie. Waar normale mensen ouder worden, lijken Koorn en zijn band elk jaar wel jonger en vitaler te worden. Al meer dan 30 jaar maakt Koorn met basgitarist Peter Konings en drummer Henk Jonkers muziek die altijd urgent is. Ze kunnen niet anders. De innerlijke noodzaak spat van er vanaf. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk.

Deel: