Katy Too vuurt met haar nieuwe single een aparte song op ons af: ze verpersoonlijkt en spreekt de tijd aan waarmee ze altijd in conflict is. De tijd is een ‘mindfucker’ die haar steeds inhaalt. Een dimensie, slechts verzonnen om met onze seconden van bestaan om te gaan.

Achter Katy Too zit de stem van Leen De Haes uit Kalmthout, met roots in Heist-op-den-Berg. Ze groeide op met platen uit de sixties en seventies zoals The Beatles, Bruce Springsteen, The Mamas and the Papas, Dolly Parton, en dat hoor je in haar songs. Flarden poprock, folk, country en singer-song. Ooit stond ze als Bint in de finale van Humo’s Rock Rally en daarna leverde ze twee albums af: ‘Quest For Honey’ (2012), een puik debuut, en vier jaar later volgde ‘Nine Lives’ (2016), dat goed onthaald werd door pers, en radio, en geproducet door Wigbert.

Producer Sam Pieter Janssens: “Het maken van ‘Fortysomething’ – de samenwerking tussen Leen en mezelf – verliep heel natuurlijk, bijna rimpelloos. De rode draad in het album raakt ook bij mij, eveneens een prille veertiger, een gevoelige snaar. Daardoor liep het hele productie- en opnameproces als vanzelf. Alsof ons intern kompas dezelfde richting aangaf.”

De single ‘Time!’ is een voorsmaakje van de derde plaat, ‘Fortysomething’, een persoonlijk album, waarin Katy Too je meeneemt in haar wereld als veertiger. Release is voorzien in maart 2022.

 

Deel: