De nieuwe single van The Stone Souls heet ‘Misfits’ en is gebaseerd op de film ‘The Misfits’ uit de jaren 60, de laatste film van zowel Clark Gable als Marilyn Monroe. ‘The Misfits’ vertelt het verhaal over de worsteling van eenlingen op zoek naar verbinding en hun plaats in de moderne wereld. Een thema dat nog steeds heel actueel en herkenbaar is. Ook voor The Stone Souls!

Het was dan ook logisch voor hen om hier een lied over te schrijven. Net als de film gaat het lied over de zoektocht van het leven en waarom de reis misschien interessanter is dan de bestemming….. “how do you just live?” De uptempo track in 6/8 maat is een mix van Americana, Tex-Mex en Dark Country en neemt je mee naar de eigen, filmische wereld van The Stone Souls.
Het is ook de titeltrack van het nieuwe album dat in juni 2022 zal verschijnen.

The Stone Souls schrijven liedjes die zich bewegen tussen de Americana van Calexico tot de Stoner Rock van Queens of the Stone Age. Een mix van Theodor’s ‘surfing’ and sliding’ gitaren met de goudbruine, veelzijdige stem van de jonge, getalenteerde Lina maakt de ‘sound from the meadows of Old-Zevenaar’.

Deel: