Op 22 en 23 oktober presenteert het Amersfoort World Jazz Festival in De Observant haar Laureatenfestival; een dwarsdoorsnede van de beste Nederlandse jazz van dit moment. De winnaars van de Dutch Jazz Competition, Aviv Noam Quartet en Tijs Klaassen Quintet, staan op vrijdag 22 oktober op de planken. De competitie kon in 2020 niet doorgaan, maar werd in 2021 ingehaald. De dag erna, op zaterdag 23 oktober, staat jazzgitaar centraal: jonge talenten Olivier van Niekerk en Gijs Idema presenteren dan elk hun eigen formaties.

De concerten vinden plaats in de Observant, al meer dan 15 jaar ‘Home of Jazz’ tijdens het festival. Elke avond zijn er twee concerten. Het eerste concert start om 20.30 uur en rond 22.00 uur start het tweede concert.

Idema won in 2020 de Conservatorium Talent Award, en Van Niekerk won op zijn beurt het Prinses Christina Jazz Concours. Deze competitie is bedoeld voor musici die nog op de middelbare school zitten; de Talent Award wordt uitgereikt aan veelbelovende studerende muzikanten. Beide gitaristen zijn inmiddels afgestudeerd en timmeren stevig aan de weg.

Het programma vrijdag 22 oktober
20:30 uur Aviv Noam Quartet
22:00 uur Tijs Klaassen Quintet

Het programma zaterdag 23 oktober
20:30 uur Olivier van Niekerk
22:00 uur Gijs Idema

Deel: