Vrijdag 22 oktober 2021 viert de Eindhovense band The Dirty Denims het 15-jarig bestaan. Dit doen ze met een optreden in Café The Jack op het Stratumseind in Eindhoven, waarbij direct ook de première plaatsvindt van hun nieuwe muziekvideo ‘Creatures of the Night’. The Dirty Denims zijn na 15 jaar nog steeds erg actief, zelfs meer dan ooit met een lange lijst aan optredens in het verschiet. Vooral het buitenland lonkt: begin november vertrekken ze voor 6 optredens naar Spanje en in februari gaan ze mee op tour met de Zweedse band Thundermother.

Het optreden in thuisbasis Eindhoven is een van de weinige geplande optredens in Nederland. “We hebben er heel veel zin in om eindelijk weer eens in ons eigen Eindhoven te spelen!”, aldus Mirjam Sieben, zangeres van de band.

The Dirty Denims maken Happy Hardrock: hardrock waar je blij van wordt. Gecombineerd met rock ‘n roll, powerpop en een vleugje punkrock klinkt het als AC/DC, KISS, Joan Jett, Ramones en The Donnas. De organisatie van Lowlands omschreef hun muziek als “poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van the Ramones en AC/DC. Met een stem die ‘s zondags aan tafel het vlees snijdt met Joan Jett en Debbie Harry levert podiumbeest Mirjam het herkenbaarst element.” Ze speelden onder andere op Lowlands, Zwarte Cross en Bospop en deden supportshows bij o.a. Slash, Whitesnake, Golden Earring, Extreme, Cheap Trick en Steel Panther.

Onlangs speelde de band met de Franse Glam Rock band SHARX in België. Dit was zo goed bevallen dat ze deze band hebben uitgenodigd om het voorprogramma te komen doen in The Jack. De heren van SHARX zijn geïnspireerd door KISS, Guns 'n Roses, Skid Row en Mötley Crüe, dus dat wordt rocken!

Deel: