De Arnhemse instrumentale surf band Dino Kids brengt hun nieuwste muziekvideo niet uit op YouTube en Spotify. De single en clip van ‘Frances and Sophie’ zijn enkel in de Dino Kino te beleven: een speciaal voor deze release gemaakte eenpersoonsbioscoop. In de Dino Kino kan je gedurende vier minuten, afgezonderd van de buitenwereld, volledig opgaan in de beelden en de muziek van ‘Frances and Sophie’. Tijdens de Arnhemse Uitnacht op 3 september zal de clip buiten bij het Focus Filmtheater in première gaan, voor steeds één persoon tegelijk. De Dino Kino is gratis te bezoeken voor iedereen en zal na 3 september touren langs openbare plekken.

De Dino Kino laat mensen in een totaal andere wereld stappen. Je vergeet even waar je was, hoe laat het is en wat je nog moet doen. Deze eenpersoons-bioscoop biedt de intimiteit van muziek- en filmbeleving op het grote doek: in het duister en met het volume voluit. Zo wordt het publiek door niets afgeleid. In de Dino Kino neemt steeds één persoon plaats. Het interieur van de 2 bij 2 meter bioscoop bestaat, naast de videoapparatuur, uit een bioscoopstoel, een koptelefoon en een grote rode knop waarmee de vier minuten durende video gestart kan worden.

Dino Kids is een instrumentale band die klinkt als een experimentele surf film. Als luisteraar wordt je heen en weer gesmeten tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid en opzwepende autoachtervolging-tunes. Dino Kino bracht hun eerste vinylplaat ‘Television’ uit in 2019 met een optreden in zaal 2 van het Focus Filmtheater Arnhem. De visuals op het grote filmdoek, galmende gitaren en verrassende filmsoundbites gaven een bijzondere bioscoopervaring met livemuziek. Er volgden vele optredens door het hele land tot Corona daar een eind aan maakte. De band moest op zoek naar een andere manier om de Dino Kids ervaring te delen met het publiek en ging zich richten op het produceren van video’s en nu hun eigen eenmansbioscoop.

Met de Dino Kino wil Dino Kids de luisteraar onderdompelen in dat wat de muziek met hem of haar doet. Het online bekijken van een clip – de gebruikelijke manier van een single uitbrengen – is vaak een vluchtige, oppervlakkige ervaring. Een klein telefoonscherm, knarsend geluid uit een laptop, de binnenkomende appjes of schreeuwende tabbladen zijn niet bevorderlijk voor een volwaardige beleving. Terwijl je als artiest niets liever wilt dan dat de kijker de rust en de tijd heeft om zich mee te laten voeren door de muziek en de beelden.

Op 3 september is de video voor het eerst te zien tijdens de Uitnacht Arnhem bij het Focus Filmtheater. Na de Uitnacht gaat de Dino Kino op tour, van festival de Oversteek naar de Kunstnacht in Nijmegen en andere verrassende locaties.

Speellijst:

03-09-2021 Premiere – Uitnacht Arnhem, Audrey Hepburnplein
05-09-2021 Festival de Oversteek, Nijmegen
10 tot 12-09-2021 Go short Festival, Rozet, Arnhem
18-09-2021 Kunstnacht Nijmegen

Deel: