Met ‘Route 69’ heeft Zed Mitchell zijn achtste soloalbum uitgebracht. De in 1951 in Belgrado geboren gitarist woont sinds 1991 in Duitsland en is daar jarenlang een veelgevraagd studiomuzikant geweest, die heeft gewerkt met artiesten als Phil Collins en Tina Turner om er maar een paar te noemen en zijn werk is te horen in de soundtrack van de film ‘Indiana Jones’, waar hij nauw samenwerkte met componist Elmer Bernstein. Hij toerde met B.B. King, Santana, Eros Ramazotti en Udo Lindenberg. Bovendien maakte hij als gitarist deel uit van het MSSO, het Munich Symphonic Sound Orchestra. De laatste jaren gaat zijn aandacht uit naar zijn eigen band.

Op ‘Route 69’ wordt hij begeleid door gitarist Todor Manojlovic, drummer David Haynes, toetsenist Sascha Kuhn en Saxofonist Max Schurakowski. Op het album staan twaalf zelfgeschreven nummers, waarvan er van vier de teksten zijn geschreven door Pete Feenstra. Mitchells stijl zou je kunnen omschrijven laid-back bluesrock. Dat is meteen duidelijk bij het aangenaam licht swingende ‘By Sundown You’ll Be Gone’, waarmee de cd wordt geopend. Dit relaxte geluid, zoals we dat ook van o.m. een Chris Rea kennen, verveelt nergens.

De nummers zijn gewoon erg goed, zitten muzikaal en tekstueel goed in elkaar en weten van begin tot eind de aandacht vast te houden. Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn het emotionele ‘The Girl That Broke Your Heart’, het wat scherpere ‘Life Will Always Find You’ en de jazzy ballad ‘Midnight Melody’. Een zeer fraai album. (8/10) (Z Records)

Deel: