Amerikaanse singer/songwriter Tori Amos komt volgend jaar samen met haar geweldige band voor twee shows naar Nederland. Gelijktijdig met de Tori Amos Tour Europe 2022 kondigt de zangeres/pianiste haar nieuwe album aan, dat later dit jaar zal uitkomen.

Tori Amos brak begin jaren negentig door met haar solo debuut ‘Little Earthquakes’ en heeft zich sindsdien – met meer dan 20 miljoen verkochte cd’s – tot een ongekend volhardende en innovatieve artieste ontwikkeld. In Nederland werd ze vooral bekend met klassiekers ‘Cornflake Girl’ en ‘Winter’. Terugkerende thema’s in haar nummers zijn seksualiteit, politiek en feminisme.

Haar vijftiende en meest recente studioalbum, ‘Native Invader’ (2017), schreef de altijd geëngageerde Amos vanuit haar verlangen om te bewijzen dat “we de destructiviteit die overal om ons heen is kunnen overwinnen” en diezelfde boodschap werd de basis van haar tweede New York Times – bestseller – ‘Resistance: A Songwriter’s Story of Hope, Change, and Courage’, die vorig jaar uit kwam.

De afgelopen decennia trad Tori Amos meerdere keren in Nederland op, afwisselend solo, met band, met een strijkkwartet en zelfs met het Metropole Orkest, stond ze voor uitverkochte zalen. De pers schreef over een van haar solo shows: “Niet elke singer-songwriter is het gegeven om moeiteloos een overvolle Heineken Music Hall ruim twee uur in vervoering te houden”.

Als onderdeel van haar uitgebreide Europese tour speelt Tori Amos op 3 en 4 maart in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Deel: