Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Het is alweer vijf jaar geleden vandaag dat de, toch wel tegenvallende, Nederlandse wieleridool Tom Dumoulin in 2016 de negende etappe van de Tour de France op zijn naam wist te schrijven. Niet precies vandaag, maar op 10 juli 2016, reed de Limburger op heroïsche wijze naar wat volgens velen nog steeds zijn meest aansprekende overwinning is en blijft.

Het was die zonnige zondag een Pyreneeënrit met aankomst op de Ordino-Arcalis op 2250 meter hoogte in Andorra. Dumoulin nog jong van lijf en geest leek overmoedig toen hij op 12,8 kilometer voor de finish aan de voet van de berg weg sprong en wegbleef. Het was een zware beklimming, de man trotseerde een hagelbui op zijn weg omhoog en aan de top had hij, na 184,5 km, een voorsprong van 38 seconden op de nummer twee, Rui Costa.

De metafoor van deze loodzware bergetappe in de tour de France is makkelijk door te trekken op het vervolg van de wielercarrière van de sympathieke Limburgse wielrenner. Je kent dat wel bergen en dalen, voorspoed en tegenspoed.

Toen ikzelf, inmiddels meer dan 20 jaar geleden in het huwelijksbootje stapte, had niemand ooit van Tom Dumoulin gehoord. ‘De Vlinder van Maastricht’ zoals zijn bijnaam luidt was in die tijd nog maar net de babybox ontgroeid. Toch maakte ook toen al de ambtenaar van de burgerlijke stand, die mijn huwelijk sloot, gebruik van de metafoor van de zware bergetappe om voor ons een afschrikwekkend beeld te schetsen van wat ons in het huwelijk te wachten zou staan. Waarschijnlijk betrof het een poging van de ongelukkige sukkelaar zijn eigen eigenschappen of emoties  te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan ons als kersvers gehuwd stel. Ook wij zijn echter inmiddels figuurlijk gesproken al lang binnen boven op onze berg. Hoe het met de ongelukkige gemeenteambtenaar is afgelopen blijft helaas ongewis.

Mocht jullie de komende week ook een zware taak wachten. Een uitdaging, een welhaast onmogelijk geachte fysieke of mentale opdracht, weet dan in ieder geval dan toendertijd Tom Dumoulin die berg is omhoog gereden zonder een Spotify Maxazine België Playlist op zijn oordopjes. Ook ik heb het huwelijk meer dan twintig jaar genoten zonder de wekelijkse muziekservice van Maxazine, Stel jullie dus niet aan. het kan altijd slechter, dat is de boodschap die ik jullie wil meegeven vandaag.

Wat er ook te gebeuren staat komende week. Je hebt gewoon, volledig gratis en overal toegankelijk die lekkere playlist bij je die je overal doorheen sleept. Perry de platenbaas bij Maxazine, die in het echt toch veel aantrekkelijker is dan op een foto heeft weer zijn uiterste best gedaan om uit het grote aanbod de beste tracks te selecteren en daar is hij ook voor deze week weer prima in geslaagd.

Luister deze week naar mooie nieuwe tracks van onder anderen Sylvie Kreusch, Freddie Konings, Intergalactic Lovers, Sabri, Speelburg, Grand Corps Malade en veel, veel meer. Geen berg te hoog voor je deze week! Geniet ervan.

Deel: