Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Wat een mooie (en minder mooie) dingen hebben we de afgelopen dagen al voorbij horen komen tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Prachtjuweeltjes zoals de songs van Portugal, Malta en Zwitserland, maar ook stevige rock is helemaal in dit jaar. We durven vrijwel geen uitspraken te doen over wie er wel gaat winnen en wie niet, het is alleen duidelijk dat de meeste landen toch hun best hebben gedaan dit jaar, om goed voor de dag te komen. Wel is fijn dat er eindelijk weer eens wat publiek bij concerten aanwezig is, en met de vaccinatiesnelheid gaat het ook de goede kant op om alles weer te mogen kunnen binnenkort.

De zalen zijn in ieder geval alweer druk bezig met het regelen van de beste concerten, want wij weten zeker: Als het mag, gaat het helemaal los! Wat hebben we zitten wachten op de concerten en festivals, en gelukkig gaat een groot deel dit jaar zeker door. Wat een genot, wat een feest. De lockdown is namelijk over als je weer naar een festival bent geweest!

Wat ook een genot is, zijn de nieuwe singles in onze Spotify Maxazine België Playlist van vandaag. Onze platenbaas, begenadigd curator van de mooiste playlist van het moment, heeft de lekkerste platen weer bijeen gezocht, die we vanaf vandaag weer aan jullie ten gehore brengen. Deze week heeft hij de nieuwe platen gevonden van toppers als Triggerfinger-frontman Ruben Block, Isabelle A., Eleono, die het samen doet met de Braziliaanse Maíra Freitas, Ramknot, Udo, David Vandyck en het Luikse duo Black Domino. Als dat niet genieten is, dan weten we het ook niet meer! Lekker luisteren dus, want je moet toch wat in dit extra lange Pinksterweekend!

Deel: