‘The Well’ is het zesde album dat Katie Knipp heeft uitgebracht. Voor deze keer is het een EP geworden met vijf door Knipp zelfgeschreven nummers. Haar muziek bevindt zich wat stijl betreft ergens tussen blues, rock en americana en liefhebbers van Janis Joplin en Bonnie Raitt zullen zeker gecharmeerd zijn van haar stem.

Knipp is zelf te horen op dobro en toetsen. Zij wordt begeleid door Zack Proteau (bas), Neil Campisano (drums), Chris Martinez (gitaar), Mick Martin (harmonica) en Keith Cotton (Hammondorgel). Een blazerssectie bestaande uit Justin Au (trompet), Brandon Au (trompet) en Otis Mourning (houtblazers) zorgen voor het soulvolle aspect. Knipp en band leiden de luisteraar van begin tot eind op een korte reis door de Mississippi Delta en de moerassen van Louisiana.

Het zijn vijf goed gemaakte nummers. Stevig en rauw. Meteen bij de opener ‘Sad-Eyed Lover’ wordt de toon gezet. Een ander nummer dat een speciale vermelding verdiend is het rauwe ‘Chamomile And Cocaine’, dat afgelopen zomer al op single verscheen. Een prima plaat met één nadeel: het is te kort. (7/10) (eigen beheer)

Deel: