Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Langzaamaan komt de zomer in zicht. Er gloort licht aan de einder die inmiddels al een jaar lang onzichtbaar leek onder de smog van de coronacrises. Licht dus aan het einde van de tunnel als we onze minister president nog durven geloven. Dus laten we eens gaan kijken of er andere signalen zijn die ons hoop kunnen geven op een betere toekomst. Omdat we bij Maxazine België nergens anders verstand van hebben dan van muziek, de levensnectar waarbij we alleen graag aan het infuus willen liggen, zulle we het daar maar eens over hebben.

Er gloort hoop. Het is nog allemaal erg prematuur maar hoop, ja die gloort. Er staan zelfs al weer wat concerten in de agenda, weliswaar nog erg ver vooruit, maar er zijn dus weer concerten waar we ons op mogen gaan verheugen. Weet je het nog ? De spanning voelbaar in de zaal als de achtergrondmuziek uitgaat en het zaallicht dimt? Je staat helemaal vooraan bij je favoriete artiest die je voor het eerst in je leven in lijve ziet gaan optreden. De microfoon staat op juist iets meer dan corona veilige afstand. Als je jezelf uitrekt zou je hem kunnen aanraken. Je hebt stiekem al op de setlist gekeken die voor de monitor op het podium ligt geplakt met duct-tape. Dat beloofd wat!

Naast de grote hots ook die ene hele mooie deepcut waarop je je liefde hebt leren kennen. Achter je wordt bier gedronken uit plastic bekers en om je heen hangt de spannende geur van verwachting, zweet en van links zweeft een wolkje weed geur omhoog. Je hebt geen tijd meer om zelf wat te drinken te gaan halen, want je ziet een roadie met een zaklamp over het podium lopen om de versterkers in de backline allemaal aan te zetten. Duidelijk is dat er al iemand achter het drumstel zit. Dan begint de zaal te juichen. De beat start en het concert is vertrokken. Een droombeeld? Nee het gaat allemaal terugkomen. Zekers te weten. Wij, het volk, zullen ons brood en spelen weer krijgen en we zullen genieten als nooit tevoren, met een gulzigheid as die van een verdorstende Saraceen in de barre woestijn die leidt naar het Heilige land.

Tot die tijd is onze Spotify Maxazine België Playlist een uitstekende curatief middel om de ergste pijn te verzachten. We hebben ook deze week weer een lekker lijstje samengesteld, voor elk wat wils. Ga lekker op ontdekkingsreis en ga plannen maken voor de tijd die gaat komen. De tijd waar we allemaal op wachten. Deze week onder andere heel mooie tracks van artiesten zoals Pepe, GIJS, Cesas Quinn, Donnaallseeingeye en Coolartistperson… Oh en de nieuwe van Robbing Millions en die van Coline & Toitoine. Die er je voordeel mee en like de lijst. Show some love. Altijd fijn.

Deel: