Etan Huijs en zijn band stonden begin dit jaar helemaal in de startblokken om het nieuwe album ‘The Monochrome Veil’ op te gaan nemen. Het liep helaas allemaal even anders. De wereld stond opeens stil. Plannen werden opeens voor onbepaalde tijd uitgesteld. Die maanden verplicht thuiszitten betekenden met creatieve oplossingen komen om toch muziek te blijven maken. Met de nodige aanpassingen en investeringen was de upgrade van Etan’s thuisstudio een feit.

Het idee ontstond om het kleinste liedje van de plaat, ‘The Doldrums’, thuis op te gaan nemen. Een liedje dat gaat over de roerige tijden aan de start van een nieuw leven, zonder vangnet (Huijs zegde in 2018 zijn vaste baan op en ging vol voor de muziek) en de rol die zijn relatie in het geheel speelt. Een lied dat sinds dit jaar een dubbele laag gekregen leek te hebben.

De bandleden zouden ieder hun partijen ook thuis opnemen en doorsturen. Een mooi, creatief proces ontstond. Tenslotte schakelde Etan Renee Wijnhoven (Clean Pete) in voor het arrangement en het spelen van de strijkers (3 cello’s). Die werden door Anne Soldaat opgenomen. Het geheel werd door Etan in zijn thuisstudio gemixt en vervolgens gemastered door Darius van Helfteren. Het artwork werd gemaakt door Douwe Dijkstra.

Deel: