Sam & Julia is een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Op dit moment werken ze aan hun debuut album, waarvan de eerste single in juni is verschenen. De single Come Cry zette Sam & Julia op de kaart en hun EP ‘So Far, So Good’ (2019) werd de eerste release op het label ‘I Love My Label’ van Tim Knol.

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, vijf jaar geleden, en vonden elkaar direct in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in ‘A Widows Lullaby’, over een overleden geliefde. Het nummer legde de basis voor een succesvolle samenwerking, waarin de unieke combinatie van hun stemmen meteen de aandacht trok.

Sam & Julia geven op 13 augustus een optreden in Muziekcafé Hengelo.

Deel: