De Nederlandse band Das Sound Kollektiv maakt muziek die het best te beschrijven is als live beats met improvisatie. De band ontstond in 2017 op initiatief van saxofonist en frontman: Kasper Rietkerk. In het openbaar associeert deze band zich graag met Duitse Herders dus als afkeer tegen de ‘gangbare’ Engelse bandnamen ontstond zo: Das Sound Kollektiv. Hun muziek is sterk beïnvloed door mensen als Stevie Wonder en J Dilla maar ook Chick Corea en Miles Davis zal je hierin terug horen.

In maart 2018 brachten ze hun eerste EP uit getiteld BORK. Hun releasetour door Nederland duurde twee maanden waarin ze gedraaid werden op Sublime FM en NPO Soul and Jazz. In de zomer van 2019 voelden ze de drang om hun eerste buitenlandse tour te maken. En zo belandden ze, hoe kan het ook anders, in Berlijn, waar ze onder anderen in B Flat speelden.

Das Sound Kollektiv staat op 18 september in Hedon

Deel: