Kristoffer Gildenlöw heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend en speelt basgitaar voor onder meer Pain Of Salvation, Neal Morse, For All We Know, Damian Wilson, Mr Fastfinger en op dit moment maakt hij al weer enige tijd deel uit van Kayak.

Een indrukwekkende lijst en indrukwekkend is ook zijn solowerk. Onlangs verscheen ‘Homebound’, een plaat vol melancholieke nummers die gedragen worden door melodie én de donkere vocalen van dit multi-talent. Een plaat en een artiest die een groot publiek verdient dus ga luisteren en, beter nog, kom kijken!

Op 30 juli staat Kristoffer Gildenlöw in Metropool in Hengelo. Support is er van Vault. Vault is gevormd met de gedachte om je alledaagse popsong om te vormen tot iets wat helemaal op zichzelf staat. Elk nummer lijkt een nieuw muzikaal canvas gevuld met totaal verschillende kleuren maar toch hoor je door alle muziek heen, dat het één geheel is. Beïnvloed door moderne progressieve rock & classic rock, klinkt Vault als een frisse mengeling van bekende bands uit het genre zoals Steven Wilson, Opeth, Riverside & Porcupine Tree.

Deel: