De Nederlandse fascinerende rockband Dool bracht met ‘Here Now, There Then’ een van de beste platen van 2017 uit. Met het album leverde de band rond charismatische bandleider Ryanne van Dorst een uniek werk af dat door Metal Hammer werd uitgeroepen tot ‘Debuutalbum van het jaar’.

In april 2020 zou de groep opvolger ‘Summerland’ op het prestigieuze Roadburn Festival presenteren gevolgd door een tour. Helaas gooide corona roet in het eten maar het album werd evengoed uitgebracht en overtreft alle verwachtingen.

De gemaakte meters op de Nederlandse en Europese podia heeft de band duidelijk goed gedaan. Frontvrouw en gitariste Ryanne van Dorst en haar mannen hebben hun daadwerkelijke sound gevonden en spelen dark rock gemixt met progressieve metal, gothic, doom, jaren negentig Seattle grunge, occulte seventies rock, psychedelica, postrock, new wave, pop en zelfs oosterse invloeden.

Dool komt op 17 december naar Burgerweeshuis in Deventer. Ze krijgen support van GGU:LL, een vierkoppige doomband uit Tilburg met een voorliefde voor intens zware muziek. Dit resulteert in loodzware doomriffs die binnenkomen als mokerslagen. Organisch klinkende doom vol rauwdouwende en diep gravende riffs en voorzien van flinke noise- en drone-scheuten. Hun debuut ‘Dwaling’ werd door de muziekpers met een diepe buiging ontvangen.

Deel: