Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 01 december: Matt Bianco naar Fifth

En legende uit de jaren 80. Matt Bianco is die band van hits als ‘Get out of your lazy bed’, ‘Whose side are you on’ en ‘Don’t blame it on that girl’.  En het is ook die band van zanger Mark Reilly die nog altijd de classy voorman is en je zelfverzekerd meeneemt op en reisje langs alle classics.

Meer info

● 03 december: De Kreuners naar Mezz

Zomer 2018: 27 keer De Kreuners in topvorm, en ruim 185.000 fans die daarvan genoten hebben, met veel goed humeur en volksfeest. En ze gaan nog even op dit elan door. Walter, Ben, Axl, Jan en Erik zetten dit jaar weer de Grote Kreunersmachine in gang, en kijken samen met jullie uit naar december, want dan gaan ze weer volop voor een aantal prachtige jaarafsluiters.

Meer info

● 07 december: Sacred Reich naar de Cacaofabriek

Thrash legende Sacred Reich komt naar Helmond in het kader van de promotie van hun nog te verschijnen nieuwe album later dit jaar. Op dit nieuwe album zal ook weer drummer Pat McClain te horen zijn. McClain maakte deel uit van de band tussen 1991 en 1995 en vertrok vervolgens naar Machine Head.

Meer info

● 12 december: Izaline Calister en Thijs Borsten naar De Groene Engel

Na de muziektheatervoorstellingen over Cuba, Kaapverdië, Spanje en Mozambique reist componist en pianist Thijs Borsten deze keer met ‘Latin Diva’ Izaline Calister naar Curaçao. Samen met de vader van Izaline verkennen zij het eiland. Naast de mooie plekken, de historie en de muziek leert Thijs Izaline en haar familie van dichtbij kennen. De voorstelling vertelt over deze reis met film, verhalen en veel muziek.

Meer info

● 13 december: New Cool Collective naar 013

New Cool Collective draait al 25 jaren mee en dat komen ze vanavond vieren in 013. Deze pioniers binnen de Nederlandse jazz scene hebben al vele prijzen gewonnen waaronder twee Edisons. Het collectief liet al meerdere podia wereldwijd swingen in onder meer Denemarken, Japan en Hongarije. Door de jaren heen brachten ze diverse albums en tracks uit met onder meer Matt Bianco, Guus Meeuwis en Thierno Koite. Verwacht vanavond een brede selectie uit het oeuvre van New Cool Collective, trek je dansschoenen aan en kom het 25 jarig jubileum vieren!

Meer info

● 14 december: Steffen Morrison naar Gebouw-T

De tunes, moves en grooves van James Brown, de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Steffen Morrison groeide op met deze invloeden en een mix van dit alles is terug te horen in zijn eigen muziek met toevoeging van zijn eigen ingrediënten. Naast de liefhebbers van soul muziek, weet Steffen Morrison ook een breder publiek te overtuigen en te verleiden met zijn verschijning op het podium.

Meer info

● 16 december: The Bony King of Nowhere naar Willem Twee

In 2018 kwam de Belgische The Bony King of Nowhere na meer dan drie jaar stilte terug met zijn alom geprezen vijfde album. ‘Silent Days’ werd bedolven onder een sterrenregen, belandde in vele eindejaarslijstjes als beste album van 2018 en leverde Bram Vanparys zelfs een Music Industry Award op voor beste auteur-componist. Tijdens de tour die volgde wist The Bony King de hoge verwachtingen rond het album moeiteloos in te lossen en overtuigde het publiek tijdens een reeks uitverkochte shows.

Meer info

● 20 december: Corrie van Binsbergen & Auke Hulst naar Paradox

Na het succesvolle ‘Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol’ met Dimitri Verhulst hebben schrijver-muzikant Auke Hulst en Corrie van Binsbergen zich samen laten inspireren door het apocalyptische verhaal ‘Een Groter Gebeuren’ van Belcampo. Het resultaat is literair muziektheater dat diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd. Voor deze voorstelling stelde Van Binsbergen een speciaal ensemble samen, bestaande uit musici van haar eigen band, aangevuld met een aantal gastmusici. Bijzonder is dat ook Hulst zelf in de band meespeelt.

Meer info

● 21 december: The Doors Alive naar De Pul

The Doors Alive is afkomstig uit Engeland en wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste tribute shows van de rockhelden uit de jaren ’60. Dit concert staat in het teken van de albums ‘The Doors’ en ‘Strange Days’ die beiden 50 jaar geleden werden uitgebracht. Sluit je ogen en ga terug in de tijd van de ‘Whiskey A Go Go’ in 1966. Uiteraard zullen klassiekers als ‘Light My Fire’, ‘When The Music’s Over’, ‘Riders On The Storm’ en ‘The End’ niet ontbreken.

Meer info

● 23 december: 3JS naar Muziekgebouw Eindhoven

De 3JS, uit Volendam, komt met een heerlijke kerstshow naar het Muziekgebouw. Met hun akoestische benadering van het kerstrepertoire van lang geleden én van nu weten Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller het kerstgevoel te vangen zoals geen andere band dat kan. Kerstmis kan pas beginnen als je deze show hebt gezien. Kippenvel verzekerd.

Meer info

 

Deel: