Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De recensenten van Maxazine Limburg laten hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Limburg, de komende maand! Het concertseizoen moet dan wel nog echt beginnen, maar we hebben toch een aantal leuke pareltjes weten te vinden. Here we go!

● 04 december: The New Power Generation in Parkstad Limburg Theater, Heerlen

Begin jaren 90 vond muzieklegende Prince het tijd voor een nieuw, funky, soulful en electrifying geluid om zijn al succesvolle muzikale carrière een boost te geven. Hij vormde de band The New Power Generation, een band die het geluid van Prince voor altijd zou veranderen.

Samen met de door fans benoemde ‘Funkiest band in the land’ nam hij in 1991 het befaamde ‘Diamonds And Pearls’ op, waarmee hij de meeste hits scoort sinds ‘Purple Rain’. Nu, 25 jaar later eert de legendarische band de overleden popzanger met de Celebrating Prince concertreeks. Een waar eerbetoon aan ‘His Royal Badness’ waar zijn genialiteit en originaliteit centraal staan. De band zal je trakteren op een flinke portie R&B, soul en funk en natuurlijk de grootste hits van Prince!

Meer info

● 06 december: The Smiths Presumably in de Nieuwe Nor, Heerlen

Morrissey Indeed / The Smiths Presumably is een tributeband die zich heeft toegelegd op Morrissey en The Smiths, nog steeds een van de invloedrijkste indierockbands aller tijden. Frontman Jürgen Wendelen zet een Morrissey neer die precies lijkt op (en klinkt als) de Engelse crooner in zijn hoogtijdagen, terwijl de Vlaamse gitarist Wouter Thijssen de onnavolgbare partijen van Johnny Marr feilloos reproduceert. Met Morrissey Indeed krijg je the best of both worlds: klassiekers van The Smiths als ‘This Charming Man’, ‘Panic’ en ‘There Is A Light That Never Goes Out’, gecombineerd met het beste solowerk van Morrissey!

Meer info

● 06 december: Mark Lanegan in Muziekodroom, Hasselt (Belgisch Limburg)

We hebben er lang op moeten wachten – zijn vorige passage, mét Isobel Campbell, dateert alweer van november 2008 – maar dit najaar is het eindelijk zover: Mark Lanegan komt opnieuw naar CCHA!

De meeste artiesten schrijven hooguit één keer geschiedenis. Mark Lanegan blijft geschiedenis schrijven. De Amerikaan met de ruwe bariton start fenomenaal met Screaming Trees, de groep die samen met Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains en Soundgarden synoniem staat voor de grungescene. De volgende grote stap is Queens Of The Stone Age. Lanegan is manifest aanwezig op ‘Songs for the deaf’ (2002), één van de beste albums van de 21ste eeuw. Daarna volgen samenwerkingen met Isobel Campbell, Greg Dulli van Afghan Whigs (The Twilight Singers en vooral The Gutter Twins), Soulsavers en ontelbare anderen (recent nog Marianne Faithfull). In de tussentijd maakte Lanegan nog een klein dozijn ‘solo’ platen. ‘Bubblegum’ (2004) is een meesterwerk, maar ‘Gargoyle’ (2017) en ‘With Animals’ (2018) bewijzen dat hij voortdurend beter wordt. In 2017 werden zijn songteksten al gebundeld in ‘I am the wolf – lyrics and writings’ (mét voorwoord van John Cale en lof van o.a. Nick Cave), in 2020 verschijnt zelfs een biografie. Intussen kan je hem alvast ‘gewoon’ in CCHA aan het werk zien n.a.v. het net aangekondigde dubbelalbum ‘Somebody’s Knocking’.

Meer info

● 07 december : Nashville Now in Poppodium Volt, Sittard

Anno 2019 is de Nashville sound terug van nooit geweest ! Op uitnodiging van Pieternel, de avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam, laten hedendaagse popmuzikanten horen in hoeverre zij beïnvloed zijn door namen als Bonnie Raitt, Dolly Parton en Chris Stapleton. Maar vooral op welke manier zij deze invloeden doorvertalen naar hun eigen liedjes. Line-up: Pieternel (en band), Judy Blank, Lovers and Lions.

Meer info

● 08 december: The Ultimate Eagles in de Bosuil, Weert

De beste Eagles-ervaring keert terug met hun “History World Tour”. Een avond vol met de grootste hits. Geen enkele show ter wereld reconstrueert de muziek van de American Legends met zoveel nauwkeurigheid en eerbied als de Ultimate Eagles, en meer dan 10.000.000 online media-views is het niet zo gek dat ze internationaal zo populair zijn. Ze worden ook niet voor niks: The World’s Greatest Eagles show genoemd.

De zes heren van de Ultimate Eagles zijn muzikanten die hun instrument als geen ander weten te beheersen. Het geluid van de Ultimate Eagles komt zo ongelooflijk dicht in de buurt van de originele Eagles, dat je jezelf soms zal afvragen of het echt wel een tribute band is. Tijdens een concert van deze band waan je je in de jaren ’70 in Southern California, de hoogtijdagen van The Eagles. Een optreden is één groot hoogtepunt, met als klap op de vuurpijl de megahit “Hotel California”.

Meer info

● 09 December: The Toasters, Worldtour 2019 , Musikbunker, Aachen (Duitsland)

THE AMERICAN 2-TONE BAND! Het zijn iconen: goede stukken, dik geluid, muziek voor oren en benen. Wat wil je nog meer? Met hun twee EP’s ‘Recriminations’ en ‘East Side Beat’ en het album ‘Pool Shark’ zetten The Toasters het Verenigd Koninkrijk op zijn kop in de late jaren ’80. Een kwart eeuw later (2012) wordt een exclusieve heruitgave van ‘Pool Shark’ uitgebracht. De speciale Anniversary Edition (Expanded Edition) bevat ook acht bonusnummers van de EP ‘Recriminations’ en de EP ‘East Side Beat’. Geproduceerd door producentenlegende Joe Jackson. In hetzelfde jaar, de 30e verjaardag getiteld ’30e verjaardag NYC Ska’ beschikt over een prachtige verzameling van de beste muzikale momenten, als gevolg van de enorme invloed van deze Ska-band! Dit jaar keert de band terug naar de studio om nummers op te nemen voor een nieuw -7″ vinyl 45-project-.

Meer info

● 12 december; Jungle by Night in de Muziekgieterij, Maastricht

Jungle by Night bestaat tien jaar. Dit viert de band met een serie concerten in het najaar. Met 5 albums, een handvol singles en zo’n 600 concerten in 27 verschillende landen in de vingers, heeft de band genoeg materiaal en inspiratie voor een spetterende show. Jungle by Night speelt een volstrekt unieke mix van krautrock, dance en muziekstromingen van over de hele wereld. Altijd energiek, altijd instrumentaal. Gaandeweg dit jaar brengt de 9-koppige groep muziek uit via hun soundcloud. Onlangs op 21 juni, verscheen de eerste in deze reeks: ‘Sukiyaki’.

Meer info

● 14 december: de Jansse Bagge Band in de ECI Cultuurfabriek, Roermond

De Janse Bagge Bend moog mit pensioen mer is nog ummer actief! Veer zeen ós bie ’t robijnen jubileum in de ECI! In 2019 viert de Janse Bagge Bend zijn 40-jarig jubileum. De ‘mooder van de Limburgse dialectgroepen’ mag met pensioen, maar is dat nog niet van plan. Integendeel! Tijdens hun robijnen jubileumtour komen alle hoogtepunten uit het uitgebreide repertoire van de JBB én ook nieuw werk voorbij. Genieten dus voor fans van het eerste uur en eventueel ook hun kinderen en kleinkinderen.

De eerste en tot nu toe enige Limburgstalige band die ooit een top tien hit scoorde, zou volgens de oude regels recht hebben op pensioen. De band conformeert zich echter aan het huidige pensioenstelsel en blijft met plezier nog een tijdje actief. Hun jubileumtour wordt een reis met hoogtepunten uit het uitgebreide repertoire van JBB, met vooral aandacht voor de meer rustige nummers, aangevuld met nieuw werk.

Meer info

● 15 december: Yevgueni in de Sint-Barbarakerk Eisden-Tuinwijk (Belgisch Limburg)

Yevgueni is met zijn opzwepende deuntjes en herkenbare teksten een frisse wind in het Nederlandstalige muziekgenre. De band schonk het Vlaamse publiek doorheen de jaren prachtige klassiekers als ‘Nieuwe meisjes’, ‘Als ze lacht’, ‘Veel te mooie dag’ en ‘Adem’. Frontman Klaas Delrue bracht in 2014 ook de mooie Franstalige plaat ‘Risquons Tout’ uit.

In 2020 viert Yevgueni zijn twintigjarig bestaan en dat doet de band in stijl! Drums en elektrische gitaren worden even achterwege gelaten. De viool vervoegt de rangen, aangevuld met toetsen, akoestische gitaren en hier en daar een streepje bas. Een unieke, niet eerder geziene bezetting kortom die, hoe kan het ook anders, leidt naar een bijzondere songkeuze.

Yevgueni kiest tijdens dit feestjaar voor een programma van persoonlijke favorieten. Je hoort niet eerder gespeelde arrangementen, gebracht in een sfeervol zorgvuldig uitgelicht decor. De muziek wordt afgewisseld met bijzonder ontroerende persoonlijke verhalen. Yevgueni, de koning van de hoop en de troost, toont zich hier van zijn meest ingetogen kant. Maar maak je geen zorgen, speelsheid en humor zullen niet ontbreken!

Meer info

● 29 december: Mo Jones Big Band ‘End of the year 2019 Bash’ in Ernesto’s, Sittard

De legendarische Mo Jones Big Band sluit het jaar met een knal af op het podium bij Ernesto’s . Gaat dat allen zien.

Meer info

Deel: