Fans van weleer kunnen hun hart ophalen, hun favoriete Ierse groep Westlife is terug met het nieuwe album ‘Spectrum’. Na succesvolle comebacks van groepen als Take That en Boyzone, kon een comeback van Westlife eigenlijk niet uitblijven. Het album ‘Spectrum’ is het elfde studio album van Westlife en bevat 11 gloednieuwe tracks.

Mark Feehily, Shane Filan, Nicky Byrne en Kian Egan wilden met dit nieuwe album terug komen als een betere versie van zichzelf. Voor dit nieuwe album heeft Westlife veel samengewerkt met Ed Sheeran. Maar ook de samenwerkingen met onder andere James Bay en Ryan Tedder van OneRepublic zijn zeer interessant te noemen. Vergeleken met de albums van voor de break-up in 2011 klinkt Westlife veel volwassener. ‘Spectrum’ bevat een mooie mix van sterke ballads en dansbare uptempo nummers en is daarmee goed in balans.

 

Voor wie met name van de ballads van Westlife houdt, kan dit nieuwe album zeker waarderen. Met nummers als ‘Another life’ en het door Ed Sheeran geschreven ‘Better Man’ laat Westlife horen nog steeds meester te zijn in het zingen van ballads. Het typische Westlife geluid is duidelijk hoorbaar in de ballads, die soms bombastisch aanvoelen, en dat is waar ook de kracht van deze Ierse mannen zit.

Op ‘Spectrum’ laat Westlife duidelijk horen dat ze erg bij de tijd zijn met sterke uptempo nummers, die uitnodigen om te dansen. De track ‘Helly my love’ is een lekkere opener van dit nieuwe album, maar ook ‘Dynamite’ ligt lekker in het gehoor. Van deze nieuwe plaat zijn er in de loop van 2019 al een aantal singles uitgebracht: ‘Hello my love’, ‘Better Man’, ‘Dynamite’ en ‘My Blood’.

Met dit nieuwe album ‘Spectrum’ heeft Westlife een sterk en volwassen album afgeleverd, misschien wel één van de beste Westlife albums ooit. Naar eigen zeggen zijn de heren van Westlife veertien maanden bezig geweest met het maken van dit album. Het is duidelijk hoorbaar dat ze zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot een betere versie van zichzelf. De zeer sterkte ballads en dansbare uptempo nummers smaken naar meer, waardoor het je het album nogmaals aan wilt zetten. Westlife heeft een goede basis gelegd voor zijn comeback en zal het publiek in de toekomst hopelijk trakteren op nog meer nieuwe muziek. (8/10) (Virgin EMI Records)

Deel: