Van Israël zou je niet denken dat dit land een goed draaiende bluesgemeenschap heeft, maar niets is minder waar. Eén van de exponenten hiervan is zanger/mondharmonicaspeler Dov Hammer. Al zo’n dertig jaar is hij zowel solo als in diverse bands in dit land als bluesmuzikant werkzaam. Enkele jaren maakte hij deel uit van The Blues Rebels met o.m. Andy Watts, waarmee hij artiesten als Joe Louis Walker, Lucky Peterson en Bernard Allison begeleidden tijdens hun bezoeken aan hun land. Met deze band bracht hij ook twee hele goede cd’s uit.

Na het uiteenvallen van The Blues Rebels is Hammer zijn eigen weg gegaan. Met zijn huidige band, de Dov Hammer’s Blues Power heeft hij onlangs de cd ‘BlueSoul’ uitgebracht. Hierop horen we elf nummers die in stijl variëren van New Orleans tot Chicago blues, soul, funk en rap. Naast zijn band doen ook een aantal van zijn muzikale vrienden aan het project mee. De boventoon wordt echter gevoerd door Dov Hammer met zijn metalig donkere stem en smaakvolle harmonicawerk. Het zijn elf prima nummers, die hier ten gehore worden gebracht. Nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn de swingende opener ‘Make It Count’, het jazzy ‘Bad Luck Charm’ en het bijzondere ‘BlueSoul’, waarin Hammer de tekst rapt. Prima cd, een absolute aanrader. (8/10) (eigen beheer)

Deel: