Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Rammstein in De Kuip.

Concerttip dinsdag 25 juni: Rammstein in De Kuip

De formatie van frontman Till Lindemann staat op 25 juni 2019 in de Kuip in Rotterdam en tourt in het kader van een nieuw album getiteld ‘Rammstein’ dat reeds is verschenen. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de band een headlineshow doet in Nederland en de eerste keer dat de gehele Europese tour (van 27 concerten) bestaat uit shows in stadions.

Noem hits als ‘Du Hast’, ‘Ich Will’ of een ‘Sonne’ en zelfs iemand die weinig met metal heeft, weet meteen over wie het gaat. Al sinds midden jaren ’90 heeft het Duitse Rammstein zich gevestigd in de hoogste metalregionen en heeft sindsdien niet meer aan kwaliteit of naamsbekendheid ingeboet. Als voorlopers van de Neue Deutsche Härte werd de band bekend door de smakelijke mix van harde gitaren met strak drumwerk en techno-melodieën uit de synthesizers waardoor je net zo hard op de muziek kunt headbangen als dansen.

Maar het is niet alleen de muziek zelf die Rammstein zo geliefd maakt onder haar fans. De live-ervaringen alleen al zijn een schouwspel dat je niet wil missen. Naast het uitgekiende geluid is er op het podium genoeg te beleven; van kettingzagen tot vlammenwerpers en van voorbijvliegende muzikanten tot aan wild spuitende voorbinddildo’s. Rammstein is een band die nooit vies is geweest van wat controverse en schunnigheid. En wie dacht dat de optredens niet grootser kunnen heeft zich vergist, want bij een band als Rammstein kun je er van uitgaan dat ze iets heel bijzonders hebben gepland voor deze unieke Europese tour.

Deel: