Tacocat uit Seattle maakt hyperaanstekelijke gitaarpop met humor, energie en optimisme, maar met een scherpe politieke en sociale boodschap. Het muzikale kattenkwaad bestaat naast gitaarpop, uit garagerock, surfrock, powerpop, punk en bubblegum-rock. Voor fans van Chastity Belt, Cherry Glazerr en Soccer Mommy.

Onder aanvoering van frontvrouw Emily Nokes, begon de band in 2007 als een pretentieloze punkband. Ondertussen is hun muziek geëvolueerd maar gelukkig nog net zo ongedwongen. De teksten lijken geïnspireerd op het dagboek van een puber met liedjes over katten, menstruatie en paardenmeisjes. Tacocat weten hoe je een live show moet geven: al dansend, swingend, rockend en schreeuwend wordt het publiek op een bijzondere en eigenzinnige manier vermaakt. Nieuw album heet ‘ This Mess Is A Place’ en is uitgekomen op Sub Pop Records.

Tacocat geeft altijd een positieve draai op de grote en kleine hindernissen des levens, en nieuwe langspeler This Mess is a Place zet die traditie trouw voort. Little Friend is een ode aan de speciale connectie die wij hebben met onze huisdieren, terwijl de The Joke Of Life de zonnige rand belicht die opkomt boven de grote puinhoop. Zonder de ellendige kanten van het bestaan te ontkennen, trekken Emily Nokes, Bree McKenna, Eric Randall en Lelah Maupin blijmoedig de lijnen tussen de lichtpuntjes. Een van de leukste gitaarbands van het moment? Zonder twijfel.

Tacocat staat op 3 september in Merleyn in Nijmegen.

Deel: