Met een muzikale carrière van ruim vijftig jaar is een van de meest gewaardeerde en onderscheiden gitaristen in de blues. In 1967 richtte hij Roomful Of Blues op, waarmee hij zo’n jaar of tien werkte. Daarna ging hij solo, wat resulteerde in ruim dertig albums, werkte met onder meer The Fabulous Thunderbirds en talloze andere artiesten als gitarist en producer. Verder grossiert hij in nominaties en prijzen.

Onlangs verscheen zijn vierendertigste soloalbum ‘Ear Worms’ met daarop dertien nummers, waarvan een van eigen hand. Begeleid wordt hij door Bruce Bears (toetsen), Brad Hallen (bas), en Mark Teixeira (drums en percussie). Daarbij horen we nog een handvol gasten. Naast het al genoemde eigen nummer ‘Don’t Bother Trying To Steal Her Love’, waarmee de cd wordt geopend heeft Robillard gekozen voor twaalf nummers, waarmee hij in zijn jonge tienerjaren opgroeide.

Hierbij zijn nummers die we ook kennen van The Righteous Brothers (‘On This Side Of Goodbye’), Brenda Lee (‘Sweet Nothing’s’), Chuck Berry (‘Dear Dad’), Bob Dylan (‘I Am A Lonesome Hobo’) en Lee Dorsey (“’Yes We Can’). De band en de speciale gasten zijn prima op dreef. Daarbij zorgt het prachtige gitaargeluid van Robillard voor dertien prachtige muziekstukken. Ieder nummer krijgt een prachtige behandeling en het geheel resulteert in een zeer fraai album vol met heerlijke oorwurmen. (8/10) (Stony Plain Records)

Deel: