De veelgeprezen Zweedse singer-songwriter Anna Ternheim is terug! Komende herfst brengt ze haar nieuwe album ‘A Space For Lost Time’ uit en om dit te vieren tourt ze langs elke grote stad in Europa.

Met 6 albums, een bulk aan EP’s en samenwerkingen met artiesten als Ane Brun en First Aid Kit is de Zweedse Anna Ternheim een van meest productieve singer-songwriters uit haar land. Met haar Scandinavische melancholie en warme stem maakt ze prachtige folkpop die niet misstaat op een regenachtige herfstmiddag. Sinds haar sterke debuutalbum ‘Somebody Outside’ uit 2004 bracht ze bijna elk jaar muziek uit en werden nummers als ‘My Heart Still Beats for You’ en ‘What Have I Done’ gebruikt in populaire tv-shows als Grey’s Anatomy en One Tree Hill.

Ternheim staat bekend om haar tijdloze, ingetogen liedjes. In haar zwoele, moody stemgeluid zijn duidelijk folk en rootsmuziek te horen, zonder dat dit afdoet aan haar kenmerkende Scandinavische geluid. Geïnspireerd door haar succesvolle duo-tour gaat Anna met haar muziek een stapje verder met een grotere band en een bredere, dynamische sound. Wees bereid om door de muziek in vervoering te raken, om tijd en ruimte te vergeten en je verbonden te voelen. Anna: “It feels like the songs are made for stage, made to be sung live. It’s going to be beautiful.”

Anna Ternheim staat op zaterdag 16 november in de Lutherse Kerk in Groningen.

Deel: