Begin jaren 90 was Magnapop niet van de festivalaffiches af te meppen en dat was ook niet raar gezien de platen die dit kwartet op de wereld los liet. Het gelijknamige debuut fungeert als subtiel breekijzer, opvolger Hot Boxing is de kanonskogel die de poorten naar de podia in Europa en Amerika wijd open gooien. Magnapop is opgericht in Athens, Georgia. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Na Rubbing Doesn’t Help wordt het aan het Magnapop front wat stiller. Maar harde kern Hopper en Morris keren in 2005 met een nieuwe drummer en bassist terug met een album en op de podia. In 2012 is de feestvreugde compleet als Magnapop weer in originele bezetting gaat spelen.

Tegenwoordig plukken we daar nog steeds de vruchten van: de innemende persoonlijkheid van zangeres Linda Hopper, de rauwe gitaar van Ruthie Morris en de stuwende, strakke ritmesectie met drummer David McNair en Shannon Mulvaney op bas zullen ook tijdens de aanstaande tour weer van het podium stuiteren en het publiek trakteren op een doorsnede uit het Magnapop-repertoire, waarbij de hits én uiteraard nieuw werk voorbij komen want in de zomer komt er een nieuwe plaat aan! Hield je vroeger van bands als the breeders, Belly, Betty Serveert, Elastica, Throwing Muses, L7 en Hole dan hoeven we je deze band niet aan te raden. Ben je wat jonger en luister je graag naar Pip Blom, Blood Red Shoes of Amyl And The Sniffers dan heb je vanavond een mooie avond voor de boeg in Hengelo! Magnapop staat op 08 september in de Metropool in Hengelo.

Deel: