Baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons komen naar de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival. Die vindt plaats op 8 en 9 juni 2019 in Rotterdam: Oude Luxor Theater en Villa Thalia. Het festival rondom de contrabas staat onder artistieke leiding van contrabassist James Oesi. Het programma bestaat uit een uiteenlopende samenstelling van meer dan twaalf (inter)nationale acts met de contrabas en basgitaar in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma.

Op het festival op 8 en 9 juni spelen naast Bona, Garcia-Fons en Dominic Seldis een veelvoud aan bassisten met een aantal bijzondere programma’s. Basgitarist Jimmy Haslip (bekend van The Yellowjackets) eert samen met de band van percussionst Jeroen de Rijk basgod Jaco Pastorius. Nederlandse Muziekprijs winnaar Rick Stotijn gaat de samenwerking aan met het gerenommeerde Matangi Quartet. Tilburgs bassist, componist en muzikaal vernieuwer Eric van der Westen presenteert zijn nieuwe groep bestaande uit de voorhoede van de jazz. Uit de hedendaagse jazzscene komt de samenwerking van de Zweedse bassist Frans Petter Eldh en pianist/organist Kit Downes (GB). Daarnaast een aantal andere toonaangevende bassisten uit binnen en buitenland.

Wil jij hierbij zijn? Like dan Maxazine op facebook en tag onder het bericht met wie je wilt gaan. Wie weet win jij kaarten!*

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de organisator zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: