Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat de uit Eindhoven afkomstige Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.

Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

Björn is een aanstormend talent die steeds meer bekendheid krijgt. En terecht. In het intieme theater in de polder brengt Björn een los programma met boeiende en komische verhalen en liedjes. Tijdens de voorstelling is er ruimte voor een gulle lach, maar valt de stilte ook weer net zo snel als hij op prachtige wijze met een iets wat rauwe stem de sores van alledag bezingt. De warmte van de dag wordt snel vergeten. Het onweer buiten, biedt inspiratie voor zijn song keuze. Aangevuld met verzoekjes uit het publiek en nummers van het komende album is het een heerlijke namiddag even weg uit de drukte van de stad en dagelijkse beslommeringen.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: