De afgelopen dertig jaar zag je de naam van Kid Ramos regelmatig opduiken. Of het nu was als lid van een band, als soloartiest, sessiemuzikant of producer. Een druk baasje dus. De als David Ramos in 1959 in Californië geboren zanger en gitarist maakte deel uit van de James Harman Band, de Fabulous Thunderbirds en Los Fabulocus. Daarnaast werkte hij met de Mannish Boys, Roomful of Blues en Rod Piazza, om er maar een paar te noemen. In 2012 werd bij hem kanker geconstateerd, waarvoor hij chemotherapie kreeg. Mondharmonicaspeler Bob Corritore bracht de ‘Phoenix Blues Sessions’ uit, waarvan de opbrengst werd gedoneerd om de medische behandelingen te betalen. Tussen 1995 en 2001 verschenen vier solo-cd’s.

Nu, 17 jaar later, ligt de vijfde solo-cd van Kid Ramos, getiteld ‘Old School’, in de winkels. Hierop staan dertien nummers, waarvan er vijf door Ramos zijn (mee)geschreven. Hij wordt begeleid door Bob Welsh (toetsen), Kendar Roy (bas), Marty Dodson (drums) en Danny Michal (gitaar). Als gasten horen we Kids zoon Johnny Ramos, Johnny Tucker, die aan drie nummers meeschreef, Kim Wilson en Big Jon Atkinson. Laatstgenoemde zorgde met Ramos voor de productie. Wat geboden wordt is lekker vlot rockende blues en boogie. De band speelt strak en het gitaarwerk van Ramos is puntig en vurig. Wat dat betreft dekt de titel ‘Old School’ volledig de lading. Mijn favoriete nummers zijn het door Tucker gezongen ‘You Never Call My Name’ en de T-Bone Walker klassieker ‘High Society’, waar Kim Wilson de zang voor zijn rekening neemt. (7,5/10) (Rip Cat)

Deel: