De Bolder in Waspik, het culturele hart van Waspik. Gerund door vooral vrijwilligers die een of twee keer per jaar een Tribute avond organiseren. Zaterdagavond was het de beurt aan tributes aan Volbeat en Muse, respectievelijk door 16 Dollars en A-Muse.

De aftrap was voor de Eindhovense band 16 Dollars. In 2012 naar verluidt ontstaan tijdens een concert van Volbeat. Zoals ook van de mannen van A-Muse gehoord, is de samenwerking tussen de twee bands in de Bolder niet de eerste. Afzonderlijk van elkaar, A-Muse backstage en 16 Dollars op het podium, vertelden ze over hun eerste samenwerking, tijdens een huiskamerconcert. De straat was uitgenodigd en het huis geïsoleerd met kartonnen dozen. Volgens de overlevering alleen toegankelijk voor mannen omdat vrouwen altijd vroeg naar huis willen. Don’t shoot the messenger!!!!

Nu hetgeen waar het echt om draait: de muziek. Oud en nieuw wisselden elkaar af en de fans van Volbeat waren in groten getale aanwezig. Op de vraag van zanger Pim Schram wie er bij hun concert op Strijp S was geweest, werd fanatiek gereageerd. Om het kort samen te vatten: 16 Dollars stond, het publiek genoot, en de afsluiting van hun 1,5 uur durende set was uiteraard met het nummer waar de band zijn naam aan te danken heeft: ’16 Dollars’.

Dan A-Muse. Deze Sassenheimse band met frontman Himme Goldman vertolkte Muse zoals het hoort. De overige muzikanten van A-muse zeker niet te kort doende, was het stemgeluid van Himme erg bepalend voor de band. We vallen in herhaling als we zeggen dat A-Muse ook stond als een huis. Met alle hits op de setlist zoals ‘Bliss’ en ‘Uprising’ en nummers van het nieuwste album ‘Thought Contagion’ werd het voor de fans een waar eerbetoon aan Muse. De special effects, ballonnen, brillen en heul veul rook zo nu en dan maakte dat het publiek om een uur of een tevreden huiswaarts kon keren. De Bolder dit vraagt naar meer.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: