Hij stond op het podium met Stevie Wonder, Mary J Blige, John Mayer en Jason Mraz. Na een performance in De Oosterpoort in 2010 en een show in de Lutherse kerk in 2017 komt de Japans-Amerikaanse singer-songwriter Justin Nozuka terug naar Groningen voor een unieke show in de Stadsschouwburg. Singer-songwriter Justin Nozuka bracht zijn eerste hit-album uit op 17-jarige leeftijd. Al op zijn 21ste deelde hij het podium met grootheden zoals Stevie Wonder en John Mayer. Hij was te zien in de show van Letterman en programma’s als Kimmel en Good Morning America. Justin Nozuka komt naar de Stadsschouwburg Groningen op maandag 9 april.

Na alle ‘fame’ besloot Justin Nozuka zich terug te trekken om ruimte te maken voor het creatieve proces. En dat heeft goed uitgepakt. Hij bracht drie singles uit van album High Tide, waarvan het nummer All I Need bijna de miljoen streams aantikt. Rolling Stone schreef hierover: “High Tide is, samengesteld uit slechts drie tracks, veel te kort en laat ons watertandend wachten op het album dat eraan komt”.

Zijn laatste nummers zijn zachter en folkier dan zijn vroege muziek. Zijn nieuwe muziek is zonnig, met een nostalgische vibe. Kleine liedjes die het mooist zijn als ze live gespeeld worden. Een sound die we kennen van Simon & Garfunkel, Ben Howard en Neil Young. Samen met de laatste nomineerde Justin Nozuka zich voor de prestigieuze Juno Award; het Canadeze equivalent van de Grammy’s.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op nieuwe muziek van Justin Nozuka. Na High Tide, komt op 16 februari Low Tide uit; het tweede deel van een serie van drie delen die het complete album zullen vormen. Door zijn album in drie delen te splitsen hoopt Nozuka dat luisteraars zich beter kunnen focussen op de liedjes. Die aanpak past goed bij zijn persoonlijke onderwerpen en de maatschappelijke kwesties die hij onder de aandacht brengt.

Zijn zomerse natuur-geïnspireerde muziek is het ultieme geluid om de lente mee in te luiden. En Justin Nozuka wil graag gehoord worden: “Ik denk dat het spannend is voor de luisteraar om stapje voor stapje de wereld van mijn muziek te ontdekken”.

Deel: