De Amerikaanse rockband Tyler Bryant and the Shakedown gaven een intieme maar spectaculaire show in het Blue Collar Hotel in Eindhoven. Deze band reist momenteel mee als support act van Guns n’ Roses tijdens grote stadionconcerten, maar ook bij AC/DC, Deep Purple, B.B. King, Eric Clapton, ZZ Top en Aerosmith zijn namen waar ze als support act aan deel hebben mogen nemen. De talentvolle frontman Tyler Bryant heeft eerder als solo artiest de Robert Johnson Foundation’s New Generation Award mogen ontvangen.

Zoals de band uit Nashville zichzelf omschrijft zijn ze zo onstuimig, rauw en oprecht zoals je rock & roll tegenwoordig kunt krijgen. De band uit Nashville die soulvolle combinatie van roots melodieën en gespierde riffs speelt met een ondertoon van psychedelische mystiek, zijn in Nederland nog te zien tijdens Bospop en als support act van Guns n’ Roses in het Goffertpark in Nijmegen.

Het optreden in het Blue Collar Hotel was last minute en voor de band weer een gelegenheid om te kunnen spelen. En dat deden ze zeker, genieten van de muziek die ze maken. Op wat voor plek, met veel of weinig publiek maakte hen niet uit. Als ze maar konden spelen. Een veelbelovende band met veel potentie en zeer zeker een om in de gaten te houden.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden

Deel: