Dit paasweekend vindt traditioneel de opening van het festivalseizoen plaats in het Brabantse Schijndel. Tijdens Paaspop staan vele tientallen artiesten op de verschillende podia voor het eerste grote festival van het seizoen. Maxazine is er natuurlijk weer bij.

Danny Vera

Na Paaspop aftrapper Baby Blue was het de eer aan Danny Vera en zijn band om de nog jonge vrijdagavond mee af te trappen in de mainstage Apollo. Een gezellig gevulde zaal genoot mee van de relaxte muzikale sferen van Vera’s muziek. Zijn bijzondere muziek, een mengelmoes tussen het genre Pop en Americana wat met open armen werd ontvangen door de eerst lichting festivalgangers. De Zeeuwse muzikant was met zijn optreden in Schijndel niet ver van zijn studentenstad Tilburg waar hij in 2000 afstudeerde. Vanaf 2003 bracht Vera diverse albums op de markt waarvan hij ook op Paaspop een aantal nummers van mocht spelen. Hits als ‘All I Wanna Do Is Make Love To You’ en ‘Easier That Way’ enthousiasmeerde de  Apollo met een vermakelijk einde als logisch vervolg.

paaspop vrijdag 2017 Danny Vera

Lisa Lois

In een sfeervol verlichtte schouwburgzaal op locatie opende Lisa Lois met het welbekende ‘Hello’. Lisa Lois, bekend van haar overwinning bij X-Factor (2009), werd met een luid gejuich ontvangen door de volle theaterzaal. Lisa is een groot fan van Adele. “Iets wat als een eenmalig optreden zou starten is uitgegroeid tot een clubtour waarmee we nu op Paaspop staan”, aldus Lisa tijdens haar optreden. De bekende Adele hits ‘Rumour Has It’, ‘Water Under The Bridge’, ‘One And Only’, ‘Send My Love (To Your New Lover)’, ‘Chasing Pavements’ en vele andere grote hits kwamen dan ook voorbij.

De ballad ‘Someone Like You’ werd luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek. “Vet gaaf”, riep ze dan ook na het luidkeels zingen van de meest bekende hit van Adele. Het zingen is het Paaspop publiek niet verleerd en Lisa Lois zeker niet. Lisa Lois bewees met deze show dat je niet hoeft te wachten met een tribute totdat een artiest overleden is.

paaspop vrijdag Lisa Lois

Waylon

Mister ‘Wicked Ways’ Waylon knalde vanaf de start met gierende gitaren de Apollo in. Waylon, bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan ‘Holland Got Talent’ in 2008, werd met veel enthousiasme ontvangen in de volle tent. Met zijn ‘Nashville sound’ kreeg hij het publiek mee in een ontspannen, doch energieke sfeer. De coach van ‘The Voice Of Holland’ is terecht een van de grote acts in de line-up van Paaspop.

paaspop vrijdag Waylon

Kraantje Pappie

Roxy, 20:00: Kraantje Pappie tijd! Kraantje, voluit Alex van der Zouwen, hoeft tijdens een optreden eigenlijk alleen maar zijn gezicht te laten zien en zijn publiek is al niet meer te houden. Zo ook op Paaspop waar hij de Roxy tot aan de bodem afbrak. En hoe! Met een afgeladen tent waarvan elke vierkante meter gevuld was konden niet eens alle liefhebbers binnen. Met zijn hitje ‘Euro’s’ trapte Kraantje af waarbij hij meteen de zaal in zijn zak had zitten. Het interactiegehalte met de zaal was al vanaf het eerste nummer hoog waarna het in een stijgende lijn volgt naar het einde van zijn optreden. Het ‘Hee, hoo’ gehalte was lekker op peil en ook de handjes gingen structureel de lucht in.

Het is duidelijk dat Kraantje zijn fans goed heeft opgevoed, bij het nummer ‘Wat Nou Als Het Lukt’ zong de Roxy uit volle borst mee. Maar, niet onverwacht explodeerde de tent pas echt bij het feestnummer ‘Feesttent’ waarbij de climax van het optreden van Pappie echt bereikt werd.

Foto’s (c) Sander van de Berg

paaspop vrijdag Kraantje Pappie

Deel: