Jeangu Macrooy is pas 24 jaar maar zijn naam circuleert al een tijdje in muziekland. Geboren in Suriname besloot hij drie jaar geleden de grote overstap naar Nederland te maken. In zijn provincie Overijssel is men al overtuigd van zijn muzikale kwaliteiten en kan de rest van ons land niet lang meer uitblijven. De EP ‘Brave Enough’ beloofde al veel goeds en single ‘Gold’ werd zelfs al gebruikt voor de teaser van The Game Of Thrones. In Bitterzoet presenteerde hij donderdag zijn debuutalbum.

Jeangu Macrooy en zijn verhalen

De talenten van de jonge muzikant worden al een tijdje opgemerkt door diverse media. Diverse regionale talentprijzen, 3FM Serious Talent en begin dit jaar natuurlijk een Edison voor “Beste Nieuwkomer”. Hoewel bij het grote publiek nog niet erg bekend was de Bitterzoet al vrij snel uitverkocht. Muziekliefhebbers die het begin van een mooie carrière absoluut niet wilden missen.

Jeangu Macrooy werd vergezeld door een blazerssectie, toetsenist, drummer en gitarist. Ook het achtergrondkoor, met zijn broer, had een plekje op het knusse podium. Al bij de openers ‘Aisa’ en de single ‘Gold’ streelde het heerlijke sound van Macrooy’s stem het gehoor. Vooral bij de rustige stukken deed zijn ingetogen stem de teksten veel goeds. De muziek van ‘Monster’ kan zo op de soundtrack van een Quintin Tarrentino. Een angstaanjagend, ingetogen begin dat langzaam overgaat naar een symphonisch einde die zeer indrukwekkend is.

Veel liedjes zijn ontstaan uit persoonlijke situaties die hij op een prettige manier uitlegde. Een verbroken relatie was de aanleiding voor ‘The Next One’ en een uitspraak van Beyonce over rassenhaat was het begin van ‘Bad Skin’. Een keiharde tekst die tot op het bot binnenkomt.

Perquisite en familie

Pieter Perquin was degene die onmiddellijk het talent herkende en zich ontfermde over de productie van de EP, als ook het album ‘High On You’. Op zijn verjaardag ontving Perquisite de bloemen en natuurlijk de ‘Happy Birthday’ van artiest en publiek. Dat familie belangrijk voor hem is bleek uit het feit dat hij speciaal voor zijn vader ‘Tell Father’ heeft geschreven. Zijn vader stond ook in de zaal en ongetwijfeld te glimmen van trots bij ‘Kids’. De tweelingbroers Jeangu en Xilian stonden zij aan zij een fantastisch optreden te geven.

Jeangu Macrooy bewees in Bitterzoet helemaal klaar te zijn voor het grote werk. Zowel de styling, muzikaliteit als het zelfvertrouwen is allemaal dik voor elkaar. Op 7 juli staat het gezelschap op het grote North Sea Jazz Festival en is het veilig om te stellen dat het misschien wel DE verrassing van het festival gaat worden.

Foto’s: Armand Hoogland

Meer foto’s op onze Facebookpagina

Deel: