Roy Orbison – Black and White Night is een show die bestaat uit een flink aantal van Orbison’s hits vanuit de voormalige Ambassador Hotel’s Cocoanut Grove nightclub in Los Angeles, iets meer dan een jaar voor het overlijden van de legendarische zanger. In het publiek zaten een aantal beroemde bewonderaars waaronder Billy Idol, Patrick Swayze, Sandra Bernhard en Kris Kristofferson.

De backingband op die avond was de TCB band, zijn begeleidden van 1969 tot en met 1977 Elvis Presley: Glen D. Hardin op piano, James Burton op lead gitaar, Jerry Scheff op bass en Ronnie Tutt op de drums. De mannelijke achtergrondzangers, waarvan sommige ook meespeelden op gitaar, waren Bruce Springsteen, Tom Waits, Elvis Costello, Jackson Browne, J.D. Souther en Steven Soles. De vrouwelijke achtergrondzangeressen waren k.d. lang, Jennifer Warnes en Bonnie Raitt.

Roy Orbison – Black and White Night (1988), 23:00 – 00:05 uur, NPO Cultura

Deel: