De Tilburgse Guus Meeuwis trok in het weekend van 9 tot en met 12 juni naar het Philips Stadion in Eindhoven voor de 11e Groots met een zachte G-concertreeks. De 11e editie werd gevierd als jubileumeditie. In Brabant wordt het getal 11 gezien als gekkengetal, een goede reden voor Meeuwis om álles uit de kast te halen om er groot feest van te maken.

Guus Meeuwis - Groots met een Zachte G - Bas Oeijen-7

De term ‘groot feest’ kan daarbij zelfs nog beschouwd worden als understatement, Meeuwis staat immers garant voor goede muziek, een gezellige Brabantse sfeer en uiteraard heel veel bier. Het concert begon met het oude vertrouwde introfilmpje wat terug was van weggeweest. We zien Meeuwis in dit filmpje verschijnen als musicalster, singer-songwriter en als DJ. Zijn zoontje Jules wijst zijn vader terecht op het feit dat hij gewoon terug moet gaan naar zijn roots. En dat doet Meeuwis, met kabaal introduceert hij het concert met een van zijn grootste feest hits: ’T Dondert en ’t Bliksemt’.

Guus Meeuwis - Groots met een Zachte G - Bas Oeijen-11

We zien de Brabander, ondanks dat hij al ruim 35 stadionconcerten heeft gegeven, zichtbaar overweldigd zijn en genieten van zijn entree. Meeuwis toont zijn trots, dankbaarheid en enthousiasme op een prettige en ingetogen wijze. Zijn tweede nummer genaamd ‘Groots Zijn’ slaat daarbij de spijker op zijn kop. Daarna schiet Guus in een serie van bekende klassiekers uit zijn repertoire, ‘Ben Zo Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben’ en ‘Ik Ook Van Jou’ worden uitbundig meegezongen alvorens Meewis begint met een strakke cover van Elvis Presley’s ‘See See Rider’. Het zingen van het Engelstalige lied begint daarmee een traditiegetrouw element te worden in de Groots met een Zachte G-concerten.

Guus Meeuwis - Groots met een Zachte G - Bas Oeijen-1

Net zo traditiegetrouw is het blik met gastartiesten wat de Tilburger jaarlijks opentrekt. Net als elk jaar is het (voor)voorprogramma in handen van de dj’s van Radio 538 waarna dit jaar rapper Typhoon het publiek mocht opwarmen. Ook tijdens de acte de préséance van Guus zelf deelde hij het podium met zowel nieuwe als oude bekenden. Zo zong hij samen met de Jeugd van Tegenwoordig het nummer ‘Sterrenstof’ en zagen we Rowwen Hèze terug op het Grootse Podium die een medley zongen van hun grootste hits.

Guus Meeuwis - Groots met een Zachte G - Bas Oeijen-12

Met een 12e concertreeks op de planning op 9, 10 en 11 juni 2017 kan Meeuwis terugkijken op een geslaagde elfde editie. Hiermee bewijst Guus dat hij het hete ijzer jaar op jaar kan blijven smeden. Groots met een Zachte G is nog altijd een glansrijk concept waarmee Meeuwis de harten van zijn fans nog altijd weet te veroveren. Jaar op jaar weet hij zijn publiek te verrassen waardoor de concertreeks zichtbaar groeit naar een van de grootste Nederpopconcertreeksen die ons koude kikkerlandje kent.

Foto’s: © Bas Oeijen 2016
Meer foto’s in ons Groots met een Zachte G fotoalbum op Facebook

Deel: