Voor elk wat wils op de slotdag van Pinkpop 2016. De Noorse dj Kygo komt langs in Landgraaf voor een optreden en er kan worden gerockt op Skunk Anansie. En heel bijzonder: Sir Paul McCartney sluit het festival af. Twee jaar geleden waren de Rolling Stones op Pinkpop te zien; dit jaar is het festivalbaas Jan Smeets gelukt om Paul McCartney te strikken als slotact van het festival. “Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven”, jubelde Smeets bij de bekendmaking van het nieuws. “Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoonweg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn.”

Meer moois
Maar er is meer moois te beluisteren op de slotdag van het festival dan Sir Paul alleen. Wat te denken van Lionel Richie? Ook de Britse rockers van Skunk Anansie komen weer langs voor een optreden in Landgraaf, net als singer-songwriter Tom Odell en songfestivalheld Douwe Bob.

Kygo
Er valt ook genoeg te dansen in de Limburgse weide, dankzij de hippe producer Kygo. De jonge Noor geldt als een van de trendsetters in de hedendaagse popmuziek. Kenmerkend zijn de tropische ondertonen waarvan hij zijn nummers voorziet. Topacts staan te trappelen om met hem aan de slag te mogen. Hij werkte eerder samen met Kodaline en James Vincent McMorrow. Ook voorzag hij klassiekers als Dolly Partons ‘Jolene’, Ed Sheerans ‘I see fire’ en Marvin Gaye’s ‘Sexual healing’ van een nieuw jasje.

Pinkpop 2016, 19:32 – 23:30 uur, NPO 3

Deel: