De Britse rockformatie Skunk Anansie heeft zojuist, na een energiek optreden op Pinkpop, aangekondigd terug te keren naar ons land voor een concert in de Heineken Music Hall op 2 februari 2017. Skunk Anansie, de rockband die een mix maakt van funky beats, stoere teksten, voorstuwende metal, punk riffs en gevoelige ballads, brak vanaf de oprichting in 1994 door alle barrières. Met meerdere multi-platina albums zoals ‘Paranoid & Sunburnt’ (1995), ‘Stoosh’ (1996) en ‘Post Orgasmic Chill’ (1999) toonden ze hun enorme veelzijdigheid en bereik. Dit werd ook nog eens bevestigd door een opeenvolging van hitsingles waaronder de ballads ‘Brazen (Weep)’, ‘Hedonism (Just Because You Feel Good)’ en ‘Weak’.

Het vuur van Skunk Anansie

Sinds hun reunie in 2010 draait de band letterlijk op volle touren. Begin dit jaar verscheen het inmiddels zesde studioalbum ‘Anarchytecture’, een collectie stevige alternatieve rocknummers boordevol krachtige riffs en vuur zoals dat alleen uit het hart en de ziel van voorvrouw Skin kan komen. Naast Skin bestaat Skunk Anansie uit gitarist Ace, bassist Cass en drummer Mark Richardson.

Deel: