Taymir reisde afgelopen maand door het land voor vier shows na de release van hun EP ‘I Want It’. De mini tour werd afgelopen zaterdag afgesloten in Altstadt Eindhoven onder de vleugel van de nieuwe programmalijn van De Effenaar: Lichtning. Tijdens Lichtning staat er één nationale of internationale artiest centraal die door de programmeurs ontdekt zijn op showcases of kleinere festivals. De Haagse band Taymir was de vierde act die tijdens een present by Lichtning avond mocht spelen. Een avond gecombineerd met Haagse gekkigheid en Eindhovense gezelligheid stond op het programma.

Zoals altijd zijn de vier mannen van Taymir niet bang om te laten horen waar ze vandaan komen. Het Haagse accent van de vier mannen blijft nooit onopgemerkt. Gelukkig voor de dialect preutse in de zaal hielde de band het, zoals op zijn Haagse gezegd, lekker kort. Even eens als de nummers van de band zelf. Taymir staat bekend om haar pakkende, dansbare, meezingende, korte (zelden boven de drie minuten) nummers. Een formule die de band goed uitvoert. Echter was er toch een verrassende twist die menig bezoekers van de avond niet had verwacht. ‘Hotline Bling’, één van de bekendste nummers van het moment, van zanger en rapper Drake werd omgetoverd tot een dansbare, rock ‘n’ roll versie. Ondanks dat zanger, Bas Prins, niet altijd zijn stem onder controle had, kwamen ze er in Eindhoven door hun eigenheid en goede band performance er goed mee weg.

Het publiek kwam de avond wat moeizaam op gang. Weinig respons en alleen op de eerste rij stonden er wat mensen uitbundig te dansen. Maar nadat de wat bekendere nummers als ‘Aaaaah’, ‘She Goat’, ‘What Would You Say’ voorbij kwamen, en de menigte aan de bar weer van drank waren voorzien, begon het publiek zich meer tot de band te bekoren.

Taymir heeft als band een prachtig jaar achter de rug en dat merkte je zeker ook zaterdagavond. Veel clubshows en festivals gespeeld in zowel binnen- als buitenland, maar er kan nog meer uit dan dat er tot nu toe in zit. 2016 kan weer een mooi omhoogschietend ontwikkel jaar voor de band worden, waarin Taymir definitief haar eigen stempel in binnen –en buitenland kan achterlaten.

Deel: