The world’s most passionate tributeband. Zo wordt de band Pink Project genoemd die zaterdagavond een concert in een bomvol World Forum te Den Haag gaf. Pink Project en het Hofstads JeugdOrkest gaven samen een uniek concert in het Haagse World Forum. Nooit eerder is er op deze schaal een samenwerking geweest tussen een tribute band en een volledig symfonieorkest. Met dit concert komen niet alleen 2 werelden – klassiek en pop – samen, maar ook de oudere en jongere generatie. Het concert werd een unieke ervaring met de mooiste nummers van Pink Floyd, uiteraard met de bekende lichtshow en videobeelden.

Wie Pink Project al eerder zag, wist dus wat hij kon verwachten, een avond van intens genieten. Wat direct na binnenkomst opviel was dat het publiek grotendeels uit ouderen bestond, de jeugd was slechts mondjesmaat vertegenwoordigd. Als je de jeugd kennis wil laten maken met de muziek van Pink Floyd, is er echter geen betere manier door ze mee te nemen naar een concert van Pink Project.

Net na acht uur ging het licht uit en trapte de band af met het schitterende ‘Shine on You Crazy Diamond’. Kippenvel, een uitvoering van muzikale schoonheid, mede dankzij het Hofstads JeugdOrkest. Gelijk erachteraan volgde ‘Time’ en een ovationeel applaus van het publiek. Hierna klonken de eerste tonen van ‘The Great Gig in the Sky’ door het Forum. De band gaf een absolute wereldversie van het nummer weg van grote klasse.

Na het heerlijke ‘Money’, ‘Wish You Were Here’ en het prachtige ‘Each Small Candle’ was het tijd voor een korte pauze. Het concert vervolgde met een medley gespeeld door het Hofstads JeugdOrkest,. Het orkest liet horen wat ze in haar mars heeeft en dat is heel wat! Hun medley ging over in ‘Outside The Wall’, gevolgd door ‘In the Flesh’ en ‘Mother’, allen natuurlijk van het uit 1979 daterende legendarische ‘The Wall’.

‘Hey You’, ook van ‘The Wall’, bracht het publiek wederom in extase, het gitaarspel, de keyboards, absolute topklasse. Na schitterende versies van ‘The Fletcher Memorial Home’, het instrumentale ‘One of These Days’ en ‘High Hopes’ werd het geheel even in het zonnetje gezet. Organisator van het geheel Erik Drabbe zei dat Pink Project één van ’s werelds, zoniet de beste Pink Floyd coverband ter wereld is. Het publiek kon ook niets anders doen dan zich voor de volle 100% hierbij aan te sluiten. Ook alle lof voor het Hofstads JeugdOrkest. Ook zij hebben mede mogelijk gemaakt dat ‘A Symphonic Tribute to Pink Floyd’ de boeken in gaat als een van de beste concerten die ooit in het World Forum heeft gestaan..

Bij het laatste nummer van de avond, ‘Run Like Hell’ kwam iedereen uit de stoelen. Na een ovationeel applaus een toegift met het epische ‘Comfortably Numb’, ook dit schitterende nummer mocht op een avond als deze natuurlijk niet ontbreken. Maanden van voorbereiding hebben zich uitbetaald, ‘A Symphonic Tribute to Pink Floyd’ was een daverend succes!

Deel: