Dit jaar worden we zomaar getrakteerd op twee albums van Anouk;  4 Maart komt het pop-album ‘Queen For A Day‘ uit, en eind van het jaar een album wat meer een underground feel heeft, zoals ze zelf aan heeft gegeven.

Zoals Anouk zelf al zegt, is dit album heel veelzijdig. Waar je bij ‘If I knew’ bijna in huilen zou willen uitbarsten, sta je op ‘Dirty Girl’ enorm te swingen. Het is een geweldig nummer voor de hedendaagse vrouw die weet wat ze wilt. En probeer maar eens stil te zitten bij de intro van ‘Be My Baby’. “Als je op veel verschillende manieren kunt zingen dan moet je dat ook doen. Anders word het zo voorspelbaar” aldus de zangeres.

Tijdens de aanslagen, vorig jaar in Parijs, was Anouk in de Franse hoofdstad. Gelukkig merkte ze niks van de aanslagen zelf, maar de volgende dagen hing er een hele rare sfeer. “Normaal schrijf ik nooit over politiek of gebeurtenissen in de wereld, maar ‘Keeps Getting Better’ schreef ik gelijk toen ik terug kwam uit Parijs” zegt ze over het prachtige melancholische nummer.

‘Queen For A Day’ is goed in elkaar gezet, met veel afwisseling tussen de dansbare nummers en romantische liedjes. Het zal dan ook zeker, net als twaalf van haar eerdere albums, op nummer 1 in de hitlijsten belanden. Het zou verstandig zijn om ‘We Are’ als volgende single uit te brengen. Dit nummer geeft je een goed gevoel, kan uren op repeat staan en er zal zeker gedanst worden.

De nummers ‘Run Away Together’ en ‘New Day’ kennen we al, maar de grote ontbrekende op dit album is ‘Dominique’. Anouk heeft nog nooit een Nederlandstalig nummer op een album gezet en is dit ook niet van plan. Het lijkt haar wel leuk om meer in het Nederlands te doen, maar volgens Anouk zelf moet het dan wel erg goed zijn. Dat haar eisen hoog zijn, is dan ook duidelijk, want ‘Queen For a Day’ is wederom een sterk album geworden voor Anouk. (8/10) (Universal)

Deel: