Op 25 maart verschijnt ‘Beautiful Lies‘, het derde studioalbum van de Britse singer-songwriter Birdy. ‘Beautiful Lies’ is een persoonlijk album geworden, waarbij het 19-jarige talent nauw betrokken is geweest bij elke stap van het schrijf- en opnameproces. Birdy heeft zes nummers mede geproduceerd en enkele songs zijn volledig door haar geschreven. Ze heeft samengewerkt met diverse grote songwriters en producers als Justin Parker (Lana Del Ray), Jonny Mcdaid en Amy Wadge (Ed Sheeran), With My Riot Productions (London Grammar) en Sam Romans (Mary J Blige, Beyoncé). ‘Keeping Your Head Up’ is de eerste single van het album.

Over de insteek van het album Beautiful Lies zegt Birdy het volgende: “It’s an album about finding the light in the dark and becoming more confident in yourself.” Eind maart / begin april is Birdy in Nederland voor promo en 22 en 23 april staat ze in Paradiso, waarvan de eerste show reeds is uitverkocht.

De snelle opkomst van Birdy

BirdyBirdy werd geboren als Jasmine van den Bogaerde in The New Forest in Zuid Engeland waar ze opgroeide in een grote muzikale familie met Belgische roots. Haar moeder was concertpianiste en het duurde dan ook niet lang totdat de zangeres, toen vier jaar oud, begon met pianospelen en haar eerste eigen nummer schreef op haar zevende. Birdy nam op 14-jarige leeftijd haar debuutalbum (2011) op in Engeland en Amerika. Dit debuutalbum – met daarop de hit ‘Skinny Love’ – stond meer dan tien weken achter elkaar in de top 5 van de Nederlandse album top 100 en bereikte de dubbel platina status. Haar tweede album ‘Fire Within’ behaalde de top 10 van de Nederlandse Album Top 100. Wereldwijd heeft de zangeres al meer dan 7 miljoen singles en 3 miljoen albums verkocht. Ook is haar muziek gebruikt voor de films ‘The Hunger Games’, ‘Brave’ en ‘The Fault In Our Stars’.

Deel: