De Ziggo Dome is de meest veelzijdige ruimte die Nederland rijk is. Van de grootste meezing kroeg tot en met een oude discotheek. Op donderdag 29 oktober vond Let’s Dance plaats in de Amsterdamse muziekruimte. Met artiesten als Sister Sledge, KC and the Sunshine band en een reünie van Spargo beloofde het een avondje herinneringen boven water halen onder het genot van de heerlijke klanken van vroeger.

Nadat de opening gedaan was door RTL Late Night presentator Humberto Tan, DJ Don Diablo en danser Timor Steffens was het tijd om de zusjes Sledge uit het stof te halen. In de jaren ’80 bestond de groep Sister Sledge nog uit vier zussen: Debbie, Joni, Kim en Kathy. Laatst genoemde was er niet bij, omdat zij al al sinds eind jaren tachtig geen deel meer uit maakt van de groep. De andere drie zussen wisten in ieder geval nog een hoop gezelligheid te brengen met ‘Lost in Music’, ‘He’s The Greatest Dancer’ en ‘We Are Family’.

Let’s Dance bestond niet uit alleen maar acts uit de jaren ’80. Ook Eva Simons kreeg de ruimte om te performen in de Ziggo Dome. De beeldschone Simons doet bij elk optreden weer haar best om er spraakmakend uit te zien. Dat was ook deze keer weer goed gelukt. Natuurlijk maakte ze er weer een groot feest van met haar monsterhits ’Take Over Control’, ‘This Is Love’ en ‘Policeman’.
Eva kopie
De avond had niet voor niks de naam Let’s Dance met zich mee gekregen. Er moest gedanst worden! Danser Timor Steffens, die in 2008 net naast de trofee greep in het programma ’So You Think You Can Dance’ gaf de zaal instructies. Ook Humberto Tan liet zijn beste kant zien en probeerde de dans foutloos uit te voeren naast Steffens op het kleine podium.

HumbertoTimor kopie

Genoeg gedanst. Er moest weer gezongen worden! In 1975 ontstond de groep disco-funk-popgroep Spargo. Echter na tien jaar hielden ze het voor gezien. De bekendste nummers die de groep gemaakt heeft zijn ‘You and Me’ en ‘Just For You’. Ellert Driessen en Lillian Day Jackson kwamen voor de speciale gelegenheid weer bijeen om de oude hits te zingen voor de liefhebbers. Het was ouderwets gezellig en smaakte naar meer.

Spargo2 kopie

Halverwege de avond stond er een verrassingsact gepland. Het was niemand minder dan de Haagse rockband Di-rect die samen met een blazerssectie de Ziggo Dome plat speelde. Niet alleen een verrassing, ook het hoogtepunt van de avond! Marcel Veenendaal zag er weer stijlvol uit en gaf een waanzinnige optreden en liet een paar té gekke dansmoves zien. Geen eigen nummers, maar een op maat gemaakte show met ‘Men’s World’, ‘Sex Machine’ en ‘I Feel Good’. Veenendaal was erg goed bij stem en wist het publiek te enthousiasmeren met zijn smakelijke covers.

Direct kopie

Ook het Noorse duo Madcon was aanwezig om hun grote Franki Valli & The Four Seasons cover ‘Beggin’ te zingen. De meest recente hit ‘Don’t worry’, dat in de zomer van dit jaar uitkwam, zette de Ziggo Dome op zijn kop! De dames waren allang tevreden toen zanger Tshawe Baqwa met ontbloot bovenlijf het podium betrad en de show probeerde te stelen met zijn gespierde lichaam.

De hoofdact van de avond was KC and The Sunshine Band onder leiding van Harry Wayne Casey. De band is vooral bekend van het nummer ’That’s The Way I Like It’, maar ook ‘Shake Your Booty’, ‘Baby Give It Up’ en ‘Get Down Tonight’ zorgen voor dat ouderwetse disco gevoel.

KCSunshine2 kopie

Timor Steffens liet nog een keer zijn beste dansmoves zien en Don Diablo bracht de avond tot een knallend einde. Humberto Tan moest de show vervroegd verlaten om tijdig in het NH Schiller te zijn voor RTL Late Night.

Na bijna twee uitverkochte avonden Let’s Dance is de editie van 2016 een feit. Op zaterdag 19 november 2016 staat de eerste avond gepland. Of er nog een bij komt is vooralsnog onbekend. Ook de gasten die volgend jaar de disco-klassiekers mogen verzorgen zijn nog een geheim, maar het zal ongetwijfeld een groot feest worden!

Spargo kopie KcSunshine3 kopie KCSunshine kopie Humberto kopie

Deel: