Na bijna 25 jaar als frontman van Elbow en als een van de meest herkenbare en gevierde muzikanten van Groot-Brittannië, brengt Guy Garvey nu voor het eerst een soloalbum uit. ‘Courting The Squall’ is opgenomen met een band die bestaat uit Garvey’s “favoriete musici buiten Elbow” en die spontaniteit en experimenteerdrift hoog in het vaandel hebben staan – uiteraard met Garvey stevig aan het stuur. Op het album zijn Pete Dobson (I Am Kloot) en Nathan Sudders (The Whip) the horen, evenals Ben Christophers en Alex Reeves.

11231032_735366719901255_4127858743307177540_nHet album is deels beïnvloed door stijlen en ideeën die “niet in het Elbow-malletje passen”. Manchester’s baggy verleden klinkt door, maar ook Tom Waits en de meer groovy albums van Bowie zoals ‘Sound And Vision’. Toch klinkt in andere nummers ook de vertrouwde sound door, zoals bijvoorbeeld in de titeltrack. Bovenal is ‘Courting The Squall’ een album gemaakt zonder randvoorwaarden of restricties, een album vol nummers die puur vanwege het plezier die ze opleverden gemaakt zijn.

‘Courting The Squall’ komt uit op vrijdag 30 oktober aanstaande. Daarnaast heeft Guy Garvey een korte tournee door Europa aangekondigd. In het kader daarvan zal hij op zondag 29 november optreden in Paradiso in Amsterdam. De voorverkoop start aanstaande vrijdag 18 september.

Deel: