Het langverwachte debuutalbum ‘Love + War’ van de Britse zanger Kwabs komt op 11 september uit. Kwabs werd eerder al benoemd tot MTV Push Artist en stond op de prestigieuze BBC Sound of 2015 lijst. Zijn nieuwe single heet ‘My Own’.

Kwabs scoorde al een gigantische hit met het nummer ‘Walk’. Dit nummer bereikte zelfs de #1 positie in Duitsland en Oostenrijk en de top 10 in Zwitserland. Ook in Nederland was Walk een groot succes en kreeg de gouden status. Dit internationale succes is ook terug te zien aan de enorme aantallen YouTube views, dit zijn er inmiddels namelijk al meer dan 73 miljoen . Kwabs stond het afgelopen jaar al twee keer in De Wereld Draait Door, gaf een uitverkocht concert in People’s Place in Amsterdam en was te zien bij festivals als PITCH en North Sea Jazz.

Naast Walk staat ook een nieuwe versie van het door fans alom geliefde nummer ‘Perfect Ruin’ op het album. Deze track is geproduceerd door Felix Joseph.

Kwabs zelf

Kwabs zegt over zijn debuutalbum: ‘I am so excited about finally announcing the details of my debut album. It feels good to release some new music after an amazing 2014. The response in the UK and now internationally has been incredible. (love to my German fans for making ‘Walk’  a Number 1 record!) ‘Perfect Ruin’ is one of my favourite tracks on the album and of everything it’s probably the song fans have most wanted to hear finished. So I think it’s been a long time coming… I hope they feel it as much as I do.’

De 24-jarige Kwabs (voluit: Kwabena Sarkodee Adjepong) groeide op in Camberwell en haalt vooral inspiratie uit zijn omgeving en de mensen waarmee hij samenwerkt zoals, SOHN en Dave Okumu. Eerder bracht Kwabs al 3 EPs uit, namelijk ‘Pray For Love’, ‘Wrong Or Right’ en ‘Walk’.

Deel: