Op 25 september komt New Order met een nieuw album. Het nieuwe album, ‘Music Complete’, is het eerste studioalbum in tien jaar en is daarmee het vervolg op ‘Waiting For The Siren’s Call’ (2005). ‘Music Complete’ blaast nieuw leven in New Order en waar de band eerder richting gitaren of elektronica ging, zijn deze twee nu in balans. Ook markeert het nieuwe album de terugkeer van gitariste Gillian Gilbert. Dit is haar eerste album met New Order sinds ‘Get Ready’ (2001).

new order cd 2015‘Music Complete’ zal worden uitgebracht op CD, op doorzichtig vinyl (Limited Edition) en als download. Daarnaast zal er een exclusieve achtdelige Deluxe vinyl editie komen, bestaande uit het album en uitgebreide versies van alle elf nummers op gekleurd vinyl.

New Order ontstond in 1980, nadat Joy Division-frontman Ian Curtis zelfmoord pleegde. De band had wereldwijd succes, onder anderen met de hits ‘Love Will Tear Us Apart’ en ‘Blue Monday’. Het zal het eerste album worden zonder de gestopte bassist Peter Hook, die zo bepalend was voor het geluid van de band.

Tracklist
1. Restless
2. Singularity
3. Plastic
4. Tutti Frutti
5. People On The High Line
6. Stray Dog
7. Academic
8. Nothing But A Fool
9. Unlearn This Hatred
10. The Game
11. Superheated

Deel: