The Staves komt naar Nederland! Afgelopen vrijdag is het nieuwe studio-album ‘If I Was’ van de Britse indie-folk band The Staves officieel verschenen (Atlantic/Warner). Maxazine gaf de EP ‘Blood I Bled’, die dit album al voor ging, begin dit jaar een goede beoordeling. Voor dit album zijn de drie zussen Staveley-Taylor de samenwerking aangegaan met Justin Vernon (Bon Iver), wat heeft geresulteerd in een twaalftal sfeervolle en eigentijdse folkpop liedjes.

The Staves debuteerde in 2012 met het enthousiast ontvangen ‘Dead & Born & Grown’. Hierop laten ze een meer ingetogen en intiem geluid horen. Deze sound is nog altijd de basis, maar de zussen laten op ‘If I Was’ ook een avontuurlijker en poppy kant horen. Hun schitterende en indrukwekkende samenzang maken ook nu weer veel indruk.

In januari werd al nieuw werk tijdens het Eurosonic festival gepresenteerd. Nu het album in de schappen ligt, komt The Staves in april voor 5 concerten naar Nederland.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

09/4: Nijmegen, Doornroosje
10/4: Amsterdam, Melkweg
11/4: Rotterdam, Motel Mozaique
24/4: Maastricht: Muziekgieterij
25/4: Zwolle, Hedon

Deel: