Met hun titelloze debuutalbum had Mister and Mississippi zich in 2013 gelijk god op de kaart gezet. Met pakkende folkachtige nummers als de single ‘Northern Sky’ en ‘Same Room, Different House’ kregen ze het ook voor elkaar om bij 3FM onder de aandacht te komen en om een groot publiek te bereiken. Twee jaar later is er een vervolg met het nieuwe album ‘We Only Part To Meet Again’.

Dan heb je als band natuurlijk weer te maken met het ‘moeilijke tweede’ cliché. Want borduur je verder op de richting die je op je debuut hebt ingeslagen, of ga je juist een andere kant op? Met de opener en single ‘Meet Me At The Lighthouse’ lijkt de band dat eerste te doen. Maar vanaf de tweede track ‘In Between’ blijkt dat de nummers wat donkerder zijn van op hun debuut. In de tussenliggende twee jaar heeft zangeres Maxime Barlag op persoonlijk gebied dan ook het één en ander meegemaakt wat invloed heeft gehad op de songs. Zoals het overlijden van haar moeder. Waar de titelsong van het album naar verwijst.

Hierdoor klinkt het album wel persoonlijker en volwassener dan hun debuutalbum. Het album is wel wat minder toegankelijk dan hun vorige. Al bevat het, naast ‘Meet Me At The Lighthouse’, met ‘The Filthy Youth’ een volgende track die mogelijk een uitstekende volgende single zou zijn. Het folkgeluid wordt een beetje losgelaten en het neigt meer naar rock. En hier en daar ook naar symfonisch, zoals in de climax van het nummer ‘For Us To Remember’. Maar toch sluit het als geheel mooi aan op hun debuut. En bewijzen Mister and Mississippi geen eendagsvlieg te zijn. (8/10)(V2)

Deel: